Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑντρές Ροεμέρ: Συνελήφθη στο Ισραήλ ο Μεξικανός συγγραφέας που κατηγορείται για δεκάδες...

Αντρές Ροεμέρ: Συνελήφθη στο Ισραήλ ο Μεξικανός συγγραφέας που κατηγορείται για δεκάδες βιασμούς

Ο Μεξικανός συγγραφέας και πρώην διπλωμάτης Αντρές Ροεμέρ, που κατηγορείται για βιασμούς και σεξουαλική επίθεση, συνελήφθη σήμερα στο Ισραήλ και θα εκδοθεί στο Μεξικό, ανακοίνωσε ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.
Ο πρόεδρος Λόπες Ομπραδόρ δεν έδωσε άλλες διευκρινίσεις.

Τον Ιούνιο του 2021 το Μεξικό ζήτησε την έκδοση του πρώην διπλωμάτη, που έχει και την ισραηλινή υπηκοότητα, κατόπιν εντάλματος σύλληψης που εξέδωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας. Από τον Φεβρουάριο του ίδιου έτους είχαν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται οι κατηγορίες σε βάρος του – είναι περίπου 60, σύμφωνα με μια οργάνωση για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών– αφού μια χορεύτρια, η Ιτζέλ Σνάας, τον κατήγγειλε για σεξουαλική επίθεση σε βάρος της.

Ο συγγραφέας «διέψευσε κατηγορηματικά» αυτήν την πρώτη κατηγορία, με ανάρτησή του στο Twitter (νυν πλατφόρμα Χ) αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε από τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς αυξάνονταν οι καταγγελίες.

Οι γυναίκες υποστηρίζουν ότι ο πρώην διπλωμάτης, που σήμερα είναι 60 ετών, συνήθιζε να προσκαλεί τα θύματα στο σπίτι του ή στο γραφείο του, με κάποιο επαγγελματικό πρόσχημα.

Ο Αντρές Ροεμέρ ήταν επίσης πρεσβευτής καλής θέλησης της UNESCO αλλά η υπηρεσία αυτή του ΟΗΕ διέκοψε κάθε σχέση μαζί του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα