Κυριακή, 24 Σεπτεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΑεροπορική εταιρεία ζητά από τους επιβάτες της να ζυγιστούν πριν ανέβουν στο...

Αεροπορική εταιρεία ζητά από τους επιβάτες της να ζυγιστούν πριν ανέβουν στο αεροπλάνο

Βγάλτε τα παπούτσια σας. Βγάλτε τα κλειδιά σας από την τσέπη σας και… ανεβείτε στη ζυγαριά;

Ακριβώς! Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζητά από την εθνική της αεροπορική εταιρεία να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Όκλαντ έως τις 2 Ιουλίου 2023.

Οι εθνικές αερογραμμές της Νέας Ζηλανδίας πραγματοποιούν έρευνα για το βάρος των επιβατών και από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουλίου, όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν με διεθνή πτήση από το Όκλαντ, θα καλούνται να ζυγιστούν.

Το πρόγραμμα, το οποίο η Air New Zealand αποκαλεί «έρευνα βάρους επιβατών», είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων σχετικά με το φορτίο και την κατανομή βάρους για τα αεροπλάνα, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία.

«Ζυγίζουμε τα πάντα που μπαίνουν στο αεροσκάφος – από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος και τις αποσκευές στον χώρο αποσκευών», δήλωσε ο Alastair James, ειδικός της αεροπορικής εταιρείας για τη βελτίωση του ελέγχου φορτίου, σε ανακοίνωσή του. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις χειραποσκευές, χρησιμοποιούμε το μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από την πραγματοποίηση αυτής της έρευνας».

Παρόλα αυτά, το βάρος είναι μια προσωπική υπόθεση που δεν επιθυμούν όλοι να αποκαλύψουν. Προκειμένου να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή των ατόμων, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι έχει κάνει τα δεδομένα ανώνυμα.

Οι ταξιδιώτες καλούνται να σταθούν σε μια ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check in για την πτήση τους. Οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους υποβάλλονται στη συνέχεια στην έρευνα, αλλά δεν είναι ορατές στην οθόνη του πράκτορα.

Οι επιβάτες τοποθετούν, επίσης, τις αποσκευές τους σε μια άλλη πανομοιότυπη ζυγαριά για ξεχωριστό ζύγισμα. «Ξέρουμε ότι το να ανέβουν στη ζυγαριά μπορεί να είναι αποθαρρυντικό. Θέλουμε να καθησυχάσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σας, ούτε καν εμείς», δήλωσε ο James.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Air NZ ζητά από τους επιβάτες να ανέβουν στη ζυγαριά πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Οι επιβάτες εσωτερικού έλαβαν μέρος σε μια έρευνα το 2021, αλλά εκείνη για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 


Διαβάστε Ακόμα