Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΦώκια έσωσε έναν άνδρα που έπεσε από την βάρκα του: Τον έσπρωχνε...

Φώκια έσωσε έναν άνδρα που έπεσε από την βάρκα του: Τον έσπρωχνε σε μία εξέδρα άντλησης πετρελαίου (BINTEO)

Τυχερός πάνω στην ατυχία του, αποδείχθηκε ένας άνδρας

στις ΗΠΑ, ο οποίος ισχυρίζεται πως μία φώκια τον βοήθησε να φτάσει σε μία εξέδρα άντλησης πετρελαίου, καθώς είχε πέσει από την βάρκα του.

Ο λόγος για τον Scott Thompson, ο οποίος στις αρχές του μήνα βρισκόταν στο κανάλι της Santa Barbara, το οποίο είναι μεταξύ της ακτής της Καλιφόρνια και των νησιών Channel, όταν έπεσε από την βάρκα του.

χάρτης

Ξέροντας καλό κολύμπι, επιχείρησε να φτάσει το ακυβέρνητο σκάφος, όμως γρήγορα κατάλαβε οτι αυτό δεν μπορούσε να γίνει. «Δεν μου πήρε πολύ για να αντιληφθώ πως η βάρκα απομακρυνόταν και εγώ δεν πλησίαζα καθόλου», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Τότε πανικοβλήθηκα. Ήταν μία πολύ δύσκολή κατάσταση».

Χωρίς να έχει την βοήθεια του φεγγαριού για να προσανατολιστεί για το που θα πάει, εντόπισε στο βάθος ένα φως που προερχόταν από εξέδρα άντλησης πετρελαίου. «Έλεγα στον εαυτό μου οτι έπρεπε να συνεχίσω να κολυμπάω, καθώς έπρεπε να πάω σπίτι στην οικογένειά μου. Είχα απογοητευτεί με την ιδέα οτι τα παιδιά μου θα μεγαλώσουν χωρίς εμένα. Δεν σκεφτόμουν οτι μπορεί να υπήρχαν καρχαρίες, μέχρι που άκουσα ένα πλατσούρισμα», εξιστόρησε.

Τι ήταν αυτός ο ήχος; «Μία φώκια, η οποία μπήκε κάτω από το νερό και άρχισε να σπρώχνει, όπως κάνουν τα σκυλιά που σπρώχνουν το πόδι. Ήξερε οτι ήμουν σε δύσκολη θέση και μου έλεγε με αυτό τον τρόπο οτι θα έπρεπε να συνεχίσω;», είπε και σιγά σιγά το φως άρχισε να γίνεται πιο δυνατό.

Μετά από 5 ώρες λοιπόν κατάφερε να φτάσει στην εξέδρα και να σωθεί από τους εργάτες, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με υποθερμία.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα