Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΦάουτσι: Έρχεται τρίτη δόση εμβολίου και επαναφορά της μάσκας

Φάουτσι: Έρχεται τρίτη δόση εμβολίου και επαναφορά της μάσκας

Προβληματίζουν οι δηλώσεις του κορυφαίου Αμερικανού λοιμωξιολόγου Άντονι Φάουτσι, σύμφωνα με τον οποίο τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, εξετάζουν την ολική επαναφορά χρήσης της μάσκας για προστασία από τον κορονοϊό.

Όπως είπε τα CDC αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο αναθεώρησης των κατευθυντήριων γραμμών για την COVID-19, προτείνοντας ακόμη και στα πλήρως εμβολιασμένα άτομα να φορούν μάσκες σε δημόσιους χώρους.

Ο Φάουτσι μάλιστα ανέφερε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι συμμετείχε σε συνομιλίες σχετικά με την τροποποίηση των οδηγιών, κάτι που περιέγραψε ως «ενεργό προβληματισμό».

Τρίτη δόση

Παράλληλα, δήλωσε πως οι Αμερικανοί, που είναι ανοσοκατασταλμένοι, ενδέχεται να χρειαστούν αναμνηστική δόση εμβολίων κατά της Covid-19.

«Εκείνοι που είναι μεταμοσχευμένοι ασθενείς, που λαμβάνουν χημειοθεραπεία κατά του καρκίνου, που πάσχουν από αυτοάνοσες παθήσεις, που λαμβάνουν ανοσοκατασταλτικά σχήματα, αυτά είναι τα άτομα, τα οποία, εάν υπάρξει αναμνηστική τρίτη δόση, κάτι που θα μπορούσε πιθανόν να συμβεί, θα βρίσκονται μεταξύ των πρώτων στις ευπαθείς ομάδες», επισήμανε ο Φάουτσι.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα