Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤραγωδία: Έκρηξη smartphone σκότωσε 8 μηνών μωρό

Τραγωδία: Έκρηξη smartphone σκότωσε 8 μηνών μωρό

Είχαμε καιρό να ακούσουμε είδηση σχετικά με έκρηξη κινητού και ευχόμασταν να μην συμβεί ξανά κάτι τέτοιο. Ακόμη περισσότερο, ελπίζαμε να μην τραυματιστεί κανείς. Δυστυχώς, όμως, συνέβη ξανά και αυτή τη φορά η έκρηξη του smartphone είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 8 μηνών μωρού.

Μία μητέρα έβαλε το κινητό της να φορτίζει, δίπλα στο μωρό της, και εγκατέλειψε το δωμάτιο. Καθώς συζητούσε με έναν γείτονα άκουσε κραυγές. Όταν πήγε στο δωμάτιο είδε ότι το τηλέφωνο είχε εκραγεί και το 8 μηνών μωρό είχε τραυματιστεί σοβαρά από την έκρηξη της συσκευής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μπαταρία του smartphone ήταν φουσκωμένη και η μητέρα το φόρτιζε από ένα solar panel. Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη του smartphone, αλλά σίγουρα η φουσκωμένη μπαταρία δεν ήταν καλό σημάδι.

Όσον αφορά τον θάνατο του μωρού, θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν η μητέρα δεν είχε βάλει το κινητό να φορτίζει δίπλα του.

Ενδεχομένως, ο συνδυασμός της φουσκωμένης μπαταρίας και η αμέλεια της μητέρας, να οδήγησαν το ζευγάρι στο να μην αναζητήσει ευθύνες στις εταιρείες κατασκευής του smartphone και το solar panel.

Οι αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό και μετά από έλεγχο αποφάσισαν ότι ο τραυματισμός και εν τέλει ο θάνατος του μωρού οφείλεται σε αμέλεια των γονιών. Σε κάθε περίπτωση, είτε η συσκευή έχει ελάττωμα, είτε όχι, καλό είναι να μην την φορτίζουμε δίπλα σε μωρά, ούτε καν δίπλα σε εμάς, κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα