Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤουρκία σε Γερμανία: Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας - Απαράδεκτο...

Τουρκία σε Γερμανία: Η Ελλάδα παραβιάζει τον εναέριο χώρο μας – Απαράδεκτο να τη στηρίζετε

Ενοχλημένη εμφανίζεται η Τουρκία με τη στάση που τηρεί η Γερμανία υπέρ της Ελλάδας, καταδικάζοντας την τουρκική προκλητικότητα.

«Είναι απαράδεκτο ο Γερμανός εκπρόσωπος να προβαίνει σε αβάσιμες κατηγορίες κατά της χώρας μας, παρόλο που η Ελλάδα είναι το κόμμα που παραβιάζει τον εναέριο χώρο της χώρας μας, πραγματοποιεί πτήσεις πάνω από την ηπειρωτική χώρα μας και παρενοχλεί τα αεροπλάνα μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση, το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει «λυπηρά» και «ατυχή» τα λόγια του εκπροσώπου τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, «που έκανε χθες στη συνέντευξη Τύπου, κατά της Τουρκίας με βάση τις παράνομες αξιώσεις της Ελλάδας».

«Καλούμε τη Γερμανία, η οποία ισχυρίζεται ότι καταβάλλει προσπάθειες για διάλογο και αποκλιμάκωση, να μην παίρνει θέση στις διαφορές μεταξύ των δύο συμμάχων, να μην είναι όργανο της ανομίας άλλων χωρών και να μην κάνει μεροληπτικά σχόλια σε τομείς και ζητήματα που δεν έχει καμία εξουσία και ευθύνη», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα