Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΤέλος η αποστολή dick pics - Πρόστιμο σε όσους στείλουν τα ''προσόντα''...

Τέλος η αποστολή dick pics – Πρόστιμο σε όσους στείλουν τα ”προσόντα” τους σε φωτό

Η Καλιφόρνια ενδέχεται να υιοθετήσει σύντομα έναν νόμο, σχετικά με την ασύδοτη αποστολή dick pics, που θα επιτρέπει σε κάποιο άτομο να προβεί σε μήνυση σε οποιονδήποτε στέλνει μια αυτόκλητη φωτογραφία των γεννητικών οργάνων τους. Το Τέξας και η Βιρτζίνια έχουν ήδη παρόμοιους νόμους.

Το νομοθετικό σώμα της Καλιφόρνια ψήφισε πρόσφατα και ομόφωνα το νομοσχέδιο 53 σε επίπεδο Γερουσίας, έναν νόμο που στοχεύει το λεγόμενο «cyber flashing», το ψηφιακό ισοδύναμο της εμφάνισης των γεννητικών σας οργάνων στο κοινό. Το νομοσχέδιο, εάν υπογραφεί από τον κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ, θα επιτρέψει σε οποιονδήποτε να μηνύσει ένα άλλο άτομο εάν λάβει «ανεπιθύμητο σεξουαλικά γραφικό υλικό μέσω κειμένου, email, εφαρμογής ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων».

 

Αρχικά, ψηφίστηκε για να σταματήσουν δύο είδη διαδικτυακών φλας: εκείνων που χρησιμοποιούν τοπικά δίκτυα για να στείλουν σεξουαλικές εικόνες σε όποιο άτομο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση, και εκείνους που στέλνουν ανεπιθύμητες φωτογραφίες των γεννητικών τους οργάνων ως μορφή διαδικτυακής σεξουαλικής παρενόχλησης.

Συχνότερα θύματα οι γυναίκες

Τουλάχιστον μία μελέτη έδειξε ότι αυτού του είδους η παρενόχληση συμβαίνει συχνότερα στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Περίπου το 53% των γυναικών μεταξύ 18 και 29 ετών είπε ότι κάποιος τους είχε στείλει αυτόκλητες, σεξουαλικές εικόνες στο παρελθόν. Μόνο το 37% των ανδρών στην ίδια ηλικιακή κατηγορία ανέφεραν ότι έλαβαν τέτοιες εικόνες.

Οι νεαρές γυναίκες ήταν επίσης πιο πιθανό να αισθάνονται πολύ αναστατωμένες από μια τέτοια διαδικτυακή παρενόχληση και να τη βλέπουν ως σημαντικό πρόβλημα. Αυτό οφείλεται πιθανώς στο ότι περίπου το 21% των νεαρών γυναικών έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση στο διαδίκτυο στο παρελθόν, ποσοστό που είναι υπερδιπλάσιο από το 9% των νεαρών ανδρών που δήλωσαν ότι είχαν υποστεί παρόμοια παρενόχληση.

Συχνά η παρενόχληση προέρχεται από ανώνυμους αγνώστους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ως απάντηση σε μια τέτοια παρενόχληση, περίπου το ένα τέταρτο των παρενοχλημένων χρηστριών/ών κοινωνικών μέσων είτε προσάρμοσαν τις ρυθμίσεις ασφαλείας του προφίλ τους, μείωσαν τον όγκο των προσωπικών πληροφοριών που μοιράζονταν στο διαδίκτυο ή σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα εντελώς.

Μέχρι και πρόστιμο

Τόσο οι νόμοι της Καλιφόρνια όσο και της Βιρτζίνια επιτρέπουν σε όποιον λαμβάνει τέτοιες εικόνες να οδηγήσει τους αποστολείς στο πολιτικό δικαστήριο και να τους μηνύσει σε πρόστιμο. Ωστόσο, ο νόμος του Τέξας – ο οποίος ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2019 – κατέστησε την πράξη πλημμέλημα κατηγορίας “C” που τιμωρείται με μέγιστο πρόστιμο 500 δολλάρια. Οι περισσότερες/οι μπορεί να μη θέλουν να ξοδέψουν τον χρόνο και τα χρήματα που απαιτούνται για τη δίωξη ενός τέτοιου αδικήματος, αλλά οι αυτόκλητοι αποστολείς θα πρέπει να προσέχουν.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν υπάρξει αναφορές στα μέσα ενημέρωσης για queer άνδρες να μηνύονται ή να κατηγορούνται για αποστολή ανεπιθύμητων σέξι φωτογραφιών. Αλλά, υπάρχει ένας απλός τρόπος αποφυγής: Απλώς ρωτήστε ευγενικά εκ των προτέρων εάν το άλλο άτομο είναι εντάξει με το να στέλνετε σεξουαλικές εικόνες του εαυτού σας.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα