Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣυγκυβερνήτης απειλούσε να πυροβολήσει τον κυβερνήτη του αεροπλάνου λόγω διαφωνίας

Συγκυβερνήτης απειλούσε να πυροβολήσει τον κυβερνήτη του αεροπλάνου λόγω διαφωνίας

Ένας πιλότος κατηγορείται ότι φέρεται να απείλησε να πυροβολήσει τον κυβερνήτη ενός αεροπλάνου εάν αποφάσιζε να εκτρέψει την πτήση εξαιτίας ενός επιβάτη που χρειαζόταν ιατρική φροντίδα.

Σύμφωνα με το Associated Press, ένα δικαστήριο στη Γιούτα εξέδωσε το κατηγορητήριο εναντίον του Jonathan J. Dunn στις 18 Οκτωβρίου για ένα περιστατικό που συνέβη τον Αύγουστο του 2022, κατηγορώντας τον για παρέμβαση σε πλήρωμα πτήσης, σύμφωνα με αρχεία ομοσπονδιακού δικαστηρίου.

Το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του Τμήματος Μεταφορών ανέφερε σε ένα email που εστάλη την Τρίτη ότι ο Dunn ήταν ο πρώτος αξιωματικός ή συγκυβερνήτης στην πτήση και είχε εξουσιοδότηση να κουβαλάει όπλο στο πλαίσιο ενός προγράμματος που εκτελείται από τη Διοίκηση Ασφάλειας Μεταφορών.

«Μετά από μια διαφωνία σχετικά με μια πιθανή εκτροπή πτήσης λόγω ιατρικού συμβάντος, ο Dunn είπε στον κυβερνήτη ότι θα τους πυροβολήσει πολλές φορές εάν εκτρέψει την πτήση», ανέφερε το γραφείο του γενικού επιθεωρητή.

Ο γενικός επιθεωρητής περιέγραψε τον Dunn ως πιλότο στην Καλιφόρνια. Δεν προσδιόρισε την αεροπορική εταιρεία στην οποία συνέβη το περιστατικό, λέγοντας μόνο ότι επρόκειτο για εμπορική αεροπορική πτήση. Το γραφείο δεν αποκάλυψε την προγραμματισμένη διαδρομή της πτήσης ή αν είχε εκτραπεί.

Ο γενικός επιθεωρητής είπε ότι συνεργάζεται με το FBI και την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας για την έρευνα.

Το κατηγορητήριο στη Γιούτα λέει μόνο ότι ο Ντουν «χρησιμοποίησε ένα επικίνδυνο όπλο για να επιτεθεί και να εκφοβίσει το μέλος του πληρώματος». Δεν ανέφερε ούτε την αεροπορική εταιρεία και το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ στο Σολτ Λέικ Σίτι αρνήθηκε να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Η παρέμβαση σε πλήρωμα πτήσης είναι κακούργημα που τιμωρείται με φυλάκιση έως και 20 ετών.

Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις 16 Νοεμβρίου.

Η νέα υπόθεση που σόκαρε
Σημειώνεται ότι πριν από λίγες μέρες ένας πιλότος εκτός υπηρεσίας της Alaska Airlines που επέβαινε στο πιλοτήριο προσπάθησε να κλείσει τους κινητήρες ενός τζετ Horizon Air κατά τη διάρκεια της πτήσης. Ακινητοποιήθηκε από τον καπετάνιο και τον συγκυβερνήτη και συνελήφθη μετά την εκτροπή του αεροπλάνου στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Ο Τζόζεφ Ντέιβιντ Έμερσον από το Pleasant Hill της Καλιφόρνια είπε στην αστυνομία ότι έπασχε από κατάθλιψη και ότι είχε πάρει ψυχεδελικά μανιτάρια 48 ώρες πριν από την πτήση. Δήλωσε αθώος στο κρατικό δικαστήριο στο Πόρτλαντ για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Αυτό το περιστατικό φούντωσε ξανά την συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι πιλότοι ελέγχονται για ψυχική υγεία τους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα