Κυριακή, 30 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣλοβακία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με έξι νεκρούς και πέντε τραυματίες

Σλοβακία: Σύγκρουση τρένου με λεωφορείο με έξι νεκρούς και πέντε τραυματίες

- Advertisement -

Σύγκρουση αμαξοστοιχίας και λεωφορείου συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης 27 Ιουνίου σε ισόπεδη διάβαση στην νότια Σλοβακία, με έξι νεκρούς και άλλους πέντε τραυματίες σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης.

Συγκεκριμένα οι Σλοβακικές υπηρεσίες διάσωσης, επικαιροποιώντας ένα προηγούμενο απολογισμό κάνουν λόγο για “Έξι άνθρωποι υπέκυψαν στα τραύματά τους”, με τουλάχιστον πέντε ανθρώπους να τραυματίζονται. Από την πλευρά της η εκπρόσωπος της εταιρίας σιδηροδρόμων, κα Βλαντίμιρα Μπαχίλοβα είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η αμαξοστοιχία Eurocity ταξίδευε από την Πράγα στη Βουδαπέστη, κάνοντας λόγο πως οι τραυματίες χρειάζονται “άμεση ιατρική βοήθεια”. “Φοβάμαι ότι ο αριθμός των ανθρώπων που σκοτώθηκαν σε αυτό το δυστύχημα θα αυξηθεί”.

Αντίσοιχα μια επιβάτης, η η 43χρονη κα Καταρίνα Μολνάροβα, ανέφερε ότι “αισθάνθηκε τη σύγκρουση” την ώρα που το τρένο έφευγε από τον σταθμό της πόλης Νοβέ Ζάμκι. “Ύστερα από λίγα λεπτά μπορέσαμε να κατεβούμε… Είδαμε το μπροστινό μέρος του τρένου να φλέγεται”, “Δεν υπήρξαν κραυγές ή πανικός… Πήραμε τις αποσκευές μας και περπατήσαμε μέχρι τον δρόμο (…) Είδα κομμάτια του λεωφορείου που διασκορπίστηκαν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης”. Τέλος στον τόπο του δυστυχήματος μετέβησαν ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Μάτους Σουτάι Εστόκ και ο υπαρχηγός της αστυνομίας, κ. Ραστισλάβ Πολάκοβιτς.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



 

Διαβάστε Ακόμα