Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣκληρό lockdown σε πόλη 17 εκατομμυρίων στην Κίνα λόγω 66 κρουσμάτων

Σκληρό lockdown σε πόλη 17 εκατομμυρίων στην Κίνα λόγω 66 κρουσμάτων

Οι 17 εκατομμύρια κάτοικοι της πόλης Σεντζέν, στη νότια Κίνα, τέθηκαν σε καραντίνα, μετά την καταγραφή 66 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση, η οποία απέκλεισε επίσης την πρόσβαση στην επιχειρηματική συνοικία της πόλης.

Καλπάζει η μετάλλαξη Όμικρον

Οι αρχές της πόλης, όπου στεγάζονται κολοσσοί της τεχνολογίας, όπως η Huawei και η Tencent, ζήτησαν από τους κατοίκους της να μείνουν στα σπίτια τους μπροστά στην αύξηση των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον, έχοντας ήδη κλείσει τα μη αναγκαία καταστήματα και απαγορεύσει τη λειτουργία των εστιατορίων τις τελευταίες ημέρες.

Απανωτά ρεκόρ κρουσμάτων στην Κίνα

Ενδεικτικά, η Κίνα κατέγραψε 3.393 νέα κρούσματα κορονοϊού, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Εξαιτίας της αύξησης των μολύνσεων σε πολλές περιοχές της χώρας οι αρχές έκλεισαν τα σχολεία στη Σανγκάη και επέβαλαν περιοριστικά μέτρα σε πόλεις στην βορειοανατολική Κίνα. Σε καθεστώς lockdown έχει τεθεί το μεγαλύτερο τμήμα της Τζιλίν, μιας μεγαλούπολης περίπου 3,6 εκατομμυρίων κατοίκων, όπως δήλωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.Αυτό δείχνει ότι «η μετάλλαξη Όμικρον είναι εξαιρετικά μεταδοτική, εξαπλώνεται ταχύτατα και είναι δύσκολο να ανιχνευθεί στα αρχικά στάδια της μόλυνσης», ανέφερε ο Ζανγκ Γιαν, εκπρόσωπος των υγειονομικών αρχών της ομώνυμης επαρχίας, σε συνέντευξη Τύπου. Στα νοσοκομεία της κινεζικής ενδοχώρας νοσηλεύονται 7.230 ασθενείς, εκ των οποίων έξι είναι διασωληνωμένοι, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές. Από την αρχή της πανδημίας έχουν ανακοινωθεί 4.636 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19 στην Κίνα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα