Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣεφ έχασε 76 κιλά αλλάζοντας δύο πράγματα στην καθημερινότητα του

Σεφ έχασε 76 κιλά αλλάζοντας δύο πράγματα στην καθημερινότητα του

Πριν μια δεκαετία ο σεφ Tom Kerridge έπινε λίτρα μπυρας, τρώγοντας πατατάκια κάθε μέρα με αποτέλεσμα να πάρει πολλά κιλά. Πλέον κατάφερε αλλάζοντας μερικά πράγματα να χάσει 76 κιλά μέσα στο διάστημα πέντε ετών.

Ο σεφ και παρουσιαστής του The Hidden World of Hospitality στο BBC, ζύγιζε 146 κιλά όταν πλησίαζε τα 40 του. Τότε ένιωθε πως θα πεθάνει νέος αν δεν κάνει κάτι, και έτσι αποφάσισε να κόψει μαχαίρι δύο πράγματα από τον τρόπο ζωής του με σκοπό να νιώσει υγιής.

Η Mirror αναφέρει πως ο σεφ σκέφτηκε: «Πες ότι ζούμε μέχρι τα 80. Λοιπόν, σκέφτηκα, είμαι στα μισά του δρόμου. Και μετά σκέφτηκα. Δεν θα φτάσω εκεί. Αν είμαι έτσι, δεν πρόκειται».

Αρχικά ξεκίνησε με την απόφαση να κόψει το αλκοόλ, αν και αυτό του ήταν αρκετά δύσκολο: «Σταμάτησα να πίνω μόνος μου. Ήξερα τι ήθελα να κάνω και συνέχισα με αυτό. Ήταν όλα θέμα ψυχικής δύναμης. Έχω μια εθιστική προσωπικότητα. Οι άνθρωποι με ρωτούν αν είμαι αλκοολικός, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσε να ήταν οτιδήποτε, απλώς το αλκοόλ ήταν αυτό που βρήκα. Μερικές μέρες είναι πραγματικά πολύ δύσκολες και μερικές είναι εύκολες. Διοχετεύω όλη αυτή την παλιά ενέργεια κατανάλωσης στη δουλειά τώρα».

Πέρα από το ποτό αποφάσισε να βγάλει και από την ζωή του τους υδατάνθρακες και να ακολουθήσει μια δίαιτα πλούσια σε ντοπαμίνη.

«Είναι αδύνατο να χάσετε βάρος και να διατηρήσετε το βάρος για τα καλά αν δεν απολαμβάνετε αυτό που τρώτε. Οι τεχνικές μαγειρέματος σημαίνουν ότι δεν υπάρχει συμβιβασμός στη γεύση και σας υπόσχονται ένα πιάτο φαγητό! Ελπίζω ότι αυτό θα βοηθήσει περισσότερους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να εξακολουθήσουν να αγαπούν αυτό που τρώνε», είπε.

Η ντοπαμίνη είναι μια από τις ορμόνες της ευτυχίας που μεταφέρει σήματα μεταξύ των εγκεφαλικών κυττάρων του εγκεφάλου. Του πήρε 12 εβδομάδες για να κάνει την αλλαγή και να αποφασίσει ποιες συνταγές θα χρησιμοποιούσε.

Προσθέτοντας τροφές με υψηλή περιεκτικότητα πρωτεΐνης, όπως λαχανικά, φασόλια και αυγά κατάφερε να πετύχει τον στόχο του. Κόβοντας τη ζάχαρη ξεκίνησε να τρώει περισσότερο μαύρη σοκολάτα.

 

Πηγή: Reader

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα