Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣεισμός στην Τουρκία: Υπάρχει ακόμα ελπίδα στα συντρίμμια! Καρέ καρέ η διάσωση...

Σεισμός στην Τουρκία: Υπάρχει ακόμα ελπίδα στα συντρίμμια! Καρέ καρέ η διάσωση τριών ανθρώπων μετά από 296 ώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί να έχουν περάσει 13 μέρες από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε σε νοτιοανατολική Τουρκία και βόρεια Συρία και άφησε πίσω του χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές, αλλά η ελπίδα δεν σβήνει! Σήμερα (18.02.2023), ανασύρθηκαν ζωντανοί μέσα από τα συντρίμμια τρεις άνθρωποι.

Το «θαύμα» έγινε στα ερείπια κτιρίου στην Αντάκια (Αντιόχεια), στην επαρχία Χατάι. 296 ώρες μετά τον φονικό σεισμό που χτύπησε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία, οι διασώστες κατάφεραν να βγάλουν βγάλουν από τα συντρίμμια τρεις ανθρώπους, μεταξύ των οποίων ένα παιδί.

Ωστόσο ο ένας από τους τρεις επιζώντες πέθανε μέσα σε λίγα λεπτά από τη διάσωσή του, μετέδωσε το τουρκικό ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Οι άλλοι δύο που ανασύρθηκαν από τα ερείπια 13 ημέρες μετά τον καταστροφικό σεισμό, ο ένας εκ των οποίων είναι παιδί, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Οι τρεις επιζώντες ανασύρθηκαν από τα ερείπια από ομάδες διασωστών της Τουρκίας και του Κιργιστάν, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Χθες, Παρασκευή, το βράδυ κι άλλος επιζών, ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών, ανασύρθηκε από τα ερείπια 278 ώρες μετά τον σεισμό, στην επαρχία Χατάι, στην οποία βρίσκεται η Αντάκια, η οποία υπέστη μεγάλη καταστροφή από τον σεισμό.

Ο τελευταίος επίσημος απολογισμος από τον σεισμό στην Τουρκία ανέρχεται σε 39.672 νεκρούς.

Οι πιθανότητες να υπάρχουν επιζώντες δείχνουν εφεξής πιο μικρές γύρω από το επίκεντρο του σεισμού που βρίσκεται πιο βόρεια, σε ορεινές περιοχές όπως το Καχραμανμαράς, και ακόμη και σε περιοχές όπου υπάρχει χιόνι, όπως το Ελμπιστάν και το Αντιγιαμάν, όπου το θερμόμετρο έπεσε τη νύχτα ως τους -15 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με ομάδες του AFP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα