Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΣήμερα η απόφαση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Στάση...

Σήμερα η απόφαση για το εμβόλιο της Johnson & Johnson – Στάση αναμονής στην Ελλάδα

Σήμερα αναμένονται οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων  για το εμβόλιο Johnson & Johnson, μετά τα ζητήματα που ανέκυψαν με την εκδήλωση περιπτώσεων σπάνιας μορφής θρόμβωσης, ανάλογες εκείνων που έχουν προκύψει με το εμβόλιο της AstraZeneca.
«Αναμένουμε τις αποφάσεις και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το εμβόλιο Johnson & Johnson, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί, το πιθανότερο εντός του Μαΐου», δήλωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας.

H πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής κ. Θεοδωρίδου τόνισε ότι στις ΗΠΑ «πάγωσε» η χορήγηση αυτού του σκευάσματος μετά τον εντοπισμό 6 περιστατικών σε 6,8 εκατ. δόσεις που είχαν ήδη χορηγηθεί.

«Το εμβόλιο αυτό έχει πολλά πλεονεκτήματα», είπε, σημειώνοντας ότι τα εμβόλια «με ιογενή φορέα είναι ανθεκτικά», ενώ το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ότι «είναι μονοδοσικό». «Μετά από 49 ημέρες προστατεύει πλήρως από τις εισαγωγές σε νοσοκομεία και από το θάνατο», τόνισε.Η ίδια επισήμανε ότι υπάρχει σύστημα οργανωμένο με αυστηρή επιτήρηση των πιθανών ανεπιθύμητων ενεργειών και έτσι «μπορεί κάποιος να λάβει τα κατάλληλα μέτρα».

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα