Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στο Ισραήλ: Τα τελευταία μηνύματα ομήρου της Χαμάς στη μητέρα του

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα τελευταία μηνύματα ομήρου της Χαμάς στη μητέρα του

«Σας αγαπώ. Συγγνώμη», είναι το τελευταίο μήνυμα που έστειλε ο 23χρονος Hersh Goldberg Polin στη μητέρα του, του οποίου τα ίχνη χάθηκαν στο φεστιβάλ μουσικής που ήταν γεμάτο νέους ανθρώπους στη Λωρίδα της Γάζας, την ημέρα της εισβολής της Χαμάς στα εδάφη του Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ο 23χρονος είχε πάει μαζί με έναν φίλο του στο φεστιβάλ ειρήνης, εκεί όπου εισέβαλαν οι ισλαμιστές της Χαμάς τα ξημερώματα του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, λίγο μετά την ομοβροντία ρουκετών κατά του Ισραήλ. Από τότε, τα ίχνη του χάθηκαν.

Το τελευταίο ίχνος ζωής του 23χρονου ήταν το μήνυμα που έστειλε στη μητέρα του, μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του, στις 08:11 το πρωί του Σαββάτου. Τα δύο μηνύματα έγραφαν «Σας αγαπώ. Συγγνώμη», αναφερόμενος σε όλα τα μέλη της οικογένειάς του.

Η μητέρα του, η Rachel Goldberg, του απάντησε στις 08:23 «είσαι καλά;» και μετά στις 08:29 του έστειλε ξανά δύο μηνύματα «σε παρακαλώ, πες μας ότι είσαι καλά» και «αφήνω το κινητό μου ανοιχτό. Πες μας ότι είσαι καλά». Όμως, ο 23χρονος γιος της δεν της απάντησε ποτέ…

«Αυτή ήταν η τελευταία φορά που τον είδα», δηλώνει στο People η Αμερικανοϊσραηλινή. Οι γονείς του ήξεραν ότι ο γιος τους θα πάει για κάμπινγκ με έναν φίλο του, όμως δεν γνώριζαν πού. «Δεν είναι μωρά», απαντάει η ίδια στο People.

Ο 23χρονος ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία ως γιατρός αμέσως μετά το Πάσχα και δούλευε τους τελευταίους μήνες δουλεύοντας ως γιατρός σε σχολικές ομάδες για να βγάλει χρήματα να ταξιδέψει. Κατάφερε και έβγαλε αρκετά ώστε να πάει σε 6 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης, μέσα σε 9 εβδομάδες, πηγαίνοντας σε διάφορα rave parties.


Το προηγούμενο βράδυ από το rave party στη Λωρίδα της Γάζας, ο 23χρονος Hersh χόρευε μαζί με την οικογένειά του σε μια Συναγωγή και μετά το δείπνο τους, έφυγε με φίλους. Δεν τον ξαναείδαν ποτέ, όμως έμαθαν κάποια πράγματα για την τύχη του από τις μαρτυρίες των υπόλοιπων επιζόντων.

Όπως αναφέρει το People, ο 23χρονος έχασε το χέρι του από τον αγκώνα και κάτω, λόγω μιας χειροβομβίδας που έσκασε κοντά του, από τις δεκάδες που πέταξαν οι ισλαμιστές της Χαμάς μεταξύ των νεαρών ανθρώπων που πήγαν στο πάρτι.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι ο φίλος του πέταξε τουλάχιστον μια ντουζίνα χειροβομβίδες μακριά από το σημείο που τις πέταξαν αρχικά οι ισλαμιστές της Χαμάς. Ο φίλος του πέθανε στη συμπλοκή και θάφτηκε στο στρατιωτικό νεκροταφείο του Όρους Χερτζλ στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, οι ένοπλοι φώναξαν «όποιος είναι ζωντανός να τους ακολουθήσει». Έτσι έκανε και ο 23χρονος Hersh Goldberg Polin…

«Είναι μαχητής, θα τα καταφέρει», δηλώνει αισιόδοξα η μητέρα του 23χρονου στο People. «Δεν είναι σωματώδης, ογκώδης τύπος. Αλλά πιστεύω ότι σημασία έχει πώς είσαι ψυχολογικά για να επιβιώσεις και όχι σωματικά», δηλώνει η ίδια, προσπαθώντας να κρατήσει την ελπίδα της…

Πόλεμος στο Ισραήλ: Τα τελευταία μηνύματα ομήρου της Χαμάς στη μητέρα του

Με πληροφορίες από Reuters, Times of Israel και People / Φωτογραφίες κειμένου: Reuters

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα