Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΠόλεμος στην Ουκρανία: Κατασχέσεις από την Europol σε περιουσίες Ρώσων που επιβλήθηκαν...

Πόλεμος στην Ουκρανία: Κατασχέσεις από την Europol σε περιουσίες Ρώσων που επιβλήθηκαν κυρώσεις από την ΕΕ

Η Europol άρχισε επιχείρηση με σκοπό την κατάσχεση πόρων προσώπων, θεσμών και επιχειρήσεων στη Ρωσία που αντιμετωπίζουν κυρώσεις της ΕΕ εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Η διάρκειά της «επιχείρησης Όσκαρ» θα είναι καταρχήν ένα έτος και έχει αρκετές διακριτές πτυχές.

Ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου (Europol) ανακοίνωσε ότι θα φέρει σε πέρας την «Επιχείρηση Όσκαρ» και σε αυτή θα συμμετέχουν επίσης ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Ποινικής Δικαιοσύνης (Eurojust) και ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (FRONTEX).

Η επιχείρηση «Όσκαρ», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Europol, θα συμβάλει στις έρευνες για τους πόρους των προσώπων που βρίσκονται στο στόχαστρο και να ασκηθούν ποινικές διώξεις στις περιπτώσεις που οι κυρώσεις παρακάμπτονται. Η διάρκειά της θα είναι καταρχήν ένα έτος και έχει αρκετές διακριτές πτυχές, διευκρινίζει ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Συνεργασία στον Τομέα της Επιβολής του Νόμου στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα