Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή«Πρόστυχο» ξύλινο γλυπτό σε ναό της Αγγλίας γίνεται viral στο διαδίκτυο (ΦΩΤΟ)

«Πρόστυχο» ξύλινο γλυπτό σε ναό της Αγγλίας γίνεται viral στο διαδίκτυο (ΦΩΤΟ)

Μία -ιδιαιτέρως- άσεμνη σκαλιστή φιγούρα μέσα στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Hereford της Αγγλίας κάνει τα τελευταία 24ωρα τον γύρο του διαδικτύου.

Το ξύλινο «γλυπτό» απεικονίζει έναν άνδρα, ο οποίος κρατάει ανοιχτά τα πόδια του δείχνοντας τα γεννητικά του όργανα. Αν και βρίσκεται εκεί ήδη από το 1990, όταν έγινε ανακαίνιση στον ναό, μόλις πριν από λίγες ημέρες έγινε αντιληπτό από τους επισκέπτες της εκκλησίας. Κι όπως είναι λογικό… έγινε viral.

figure

Ωστόσο, πολλοί αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά του, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μεσολαβήσει ακόμα και η ιστοσελίδα Snopes, προκειμένου να την επιβεβαιώσει. Η φιγούρα υπολογίζεται πως είναι σκαλισμένη πάνω στο ξύλο ήδη από τον 15ο αι. σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Hereford Times.

Καταγραφη

Μάλιστα, το 1998 ένας εφημέριος, ο Andrew Mottram είχε προτείνει η φιγούρα να χρησιμοποιηθεί ως «attraction» και να τυπωθεί σε card-postals, προκειμένου να συγκεντρωθεί ένα χρηματικό ποσό για την συντήρηση του ναού. Φυσικά, τα σχέδια του «ναυάγησαν», αφού κανένας δεν δέχτηκε την πρότασή του.

Έτσι, η φιγούρα παρέμεινε στο ναό, με τους επισκέπτες να αγνοούν την ύπαρξή της, αφού βρίσκεται έξι πόδια πάνω από το κεφάλι τους και σχεδόν δεν φαίνεται. Σύμφωνα με την Sun, ο άντρας που απεικονίζεται έχει και παρατσούκλι, το οποίο είναι «Seamus O’Toole».

nagigs

Όπως φαίνεται όμως, αυτή δεν ήταν το μόνο άσεμνο έκθεμα, που βρίσκεται στο ναό. Στο προαύλιο του, βρέθηκε μία ακόμα φιγούρα, λαξευμένη σε πέτρα αυτή την φορά, με μία γυναίκα, να κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση με τον O’Toole, δείχνοντας τα γεννητικά της όργανα.

woman_figure

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα