Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή«Ο δρόμος του θανάτου»: Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο...

«Ο δρόμος του θανάτου»: Ποιος είναι ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο (Βίντεο)

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος στον κόσμο βρίσκεται στη Βολιβία και συνδέει την Λα Παζ με την Γιούνγκας. Πρόκειται για ένα αφιλόξενο μονοπάτι, όπου εκατοντάδες οδηγοί χάνουν την ζωή τους κάθε χρόνο.

Λόγω αυτού πήρε και το όνομά του ως «ο δρόμος του θανάτου» (Death road). Πριν από το 2008, σημειώνονταν περίπου 300 θάνατοι ετησίως. Σε όλη τη διαδρομή υπάρχουν σταυροί που σηματοδοτούν τα σημεία που έχουν πέσει οχήματα.Στον δρόμο αυτό των 69 μόλις χιλιομέτρων, μετά βίας χωράνε δύο αυτοκίνητα. Στέκεται εκατοστά από γκρεμούς 600 μέτρων και δεν έχει το παραμικρό κιγκλίδωμα ασφαλείας.Η διαδρομή ξεκινάει από 3660 μέτρα υψόμετρο στη Λα Παζ ανεβαίνει στα 4650 μέτρα στο La Cumbre pass και μετά κατεβαίνει στο Κορόϊκο, το οποίο βρίσκεται στα 1200 μέτρα.

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή καθώς έχει απότομους βράχους σε κάθε στροφή. Είναι γεμάτος με καταρράκτες και έχει κατολισθήσεις λάσπης. Ο «δρόμος του θανάτου» κατασκευάστηκε από κρατούμενους από την Παραγουάη και είναι η προτιμώμενη διαδρομή για τους ατρόμητους οδηγούς φορτηγών, παρόλο που υπάρχει και ασφαλέστερος δρόμος.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα