Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟ δρόμος που κλείνει για να περάσουν τα αεροπλάνα - Που γίνεται...

Ο δρόμος που κλείνει για να περάσουν τα αεροπλάνα – Που γίνεται αυτό

 

Τα μάτια τους… δεκατέσσερα πρέπει να έχουν οι οδηγοί όταν κυκλοφορούν στις πόλεις, οι οποίες βρίθουν από πεζούς, ποδήλατα, μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα. Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι, βέβαια, ελλοχεύουν στις διασταυρώσεις όπου η έλλειψη προσοχής μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα.

Οι παγίδες, ωστόσο, που καιροφυλακτούν για τους οδηγούς στη συντριπτική πλειονότητα των διασταυρώσεων κρίνονται αμελητέες.

Διότι τα οχήματα καλούνται να μοιραστούν τον δρόμο με τα αεροπλάνα του Διεθνούς Αεροδρομίου του Γιβραλτάρ.

Πρωταγωνίστρια της ιστορίας μας είναι η λεωφόρος Winston Churchill – ο πιο πολυσύχναστος δρόμος της μικρής χώρας – ο οποίος διασταυρώνεται με τον διάδρομο του αεροδρομίου.

Με δεδομένο, μάλιστα, ο η συγκεκριμένη λεωφόρος είναι η μόνη που συνδέει το Γιβραλτάρ με την Ισπανία, οι οδηγοί δεν μπορούν να αποφύγουν τη… διασταύρωσή τους με τα αεροπλάνα.

Μόλις τα τελευταία είναι έτοιμα να απογειωθούν ή να προσγειωθούν , η κυκλοφορία διακόπτεται και τοποθετούνται φράγματα ασφαλείας για να αποτρέψουν τη διέλευση των οχημάτων.

Σημειώνεται ότι το αεροδρόμιο κατασκευάστηκε κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκαταλέγεται στα πιο επικίνδυνα παγκοσμίως, εξαιτίας του μικρού πλάτους του διαδρόμου προσγείωσης και απογείωσης, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στη θάλασσα.

Οι συναντήσεις των οχημάτων με τα αεροπλάνα στο Γιβραλτάρ σύντομα θα λάβουν τέλος, με την κυβέρνηση να είναι σχεδόν έτοιμη να εγκαινιάσει μια υπόγεια οδική σήραγγα η οποία θα παρακάμπτει τον διάδρομο των αεροσκαφών. Η λειτουργία του τούνελ θα ξεκινήσει στα τέλη του τρέχοντος έτους ή στις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα