Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟυκρανία-Πόλεμος: «Παραδοθείτε» λέει ο Πούτιν και θέτει δύο όρους

Ουκρανία-Πόλεμος: «Παραδοθείτε» λέει ο Πούτιν και θέτει δύο όρους

Η Μόσχα είναι πρόθυμη να διαπραγματευτεί με το Κίεβο τους όρους παράδοσής του δήλωσε την Πέμπτη ο γραμματέας Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, την ώρα που Ρωσικές δυνάμεις σφυροκοπούν την Ουκρανία από ξηράς και αέρος.

Σύμφωνα με το ρωσικό.rt.com/ ο Πεσκόφ ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ετοιμότητά του να συμμετάσχει σε συζητήσεις με τον Ουκρανό ομόλογό του με επίκεντρο την εγγύηση εγκατάστασης ενός ουδέτερου καθεστώτος και την υπόσχεση ότι δεν θα υπάρχουν όπλα στο έδαφός του.

Αυτοί είναι όροι που, που σύμφωνα με τον Πεσκόφ, θα επέτρεπαν την επίτευξη της αποστρατιωτικοποίησης και αποναζιστικοποίησης της Ουκρανίας και σύμφωνα με την Ρωσία θα εξαλείψουν αυτό που η Μόσχα θεωρεί επί του παρόντος ως απειλή για την ασφάλεια του κράτους και του λαού της.

«Ο πρόεδρος διατύπωσε το όραμά του για το τι θα περιμέναμε από την Ουκρανία προκειμένου να επιλυθούν τα λεγόμενα προβλήματα της «κόκκινης γραμμής». Αυτό είναι ένα ουδέτερο καθεστώς και αυτό η μη ανάπτυξη όπλων», διευκρίνισε ο Πεσκόφ.

Ο γραμματέας Τύπου πρόσθεσε ότι ο Πούτιν θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα των διαπραγματεύσεων, αλλά έδωσε διαβεβαιώσεις ότι η Ρωσία θα συμμετάσχει μόνο «αν η ηγεσία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να μιλήσει γι’ αυτό».

«Η επιχείρηση έχει τους στόχους της που πρέπει να επιτευχθούν, είπε ο πρόεδρος», συνέχισε ο Πεσκόφ, λέγοντας πως εάν το Κίεβο συμφωνούσε θα σταματούσε η στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα