Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟριακές καταστάσεις στην Τουρκία: Αυξήθηκε κατά 48% το κρέας σε μια μέρα...

Οριακές καταστάσεις στην Τουρκία: Αυξήθηκε κατά 48% το κρέας σε μια μέρα -Αγοράζουν μπαγιάτικο ψωμί

Δοκιμάζει τα όρια των Τούρκων πολιτών η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουν, η οποία ενισχύεται από τα δραματικά γεγονότα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη, η ακρίβεια ήδη υπήρχε λόγω της υποτίμησης της λίρας, όμως πλέον έρχεται να «κουμπώσει» και η ακρίβεια από το εξωτερικό. Οι πολίτες στην Τουρκία είναι αντιμέτωποι με αυξήσεις – «φωτιά» σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, σύμφωνα με την εφημερίδα Sozcu, μέσα σε μία μόλις ημέρα η τιμή του κρέατος αυξήθηκε κατά 48%. Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι οι πολίτες κάνουν ουρές στα κρεοπωλεία που πουλούν φθηνότερα, ενώ οι καταναλωτές έχουν στραφεί προς την αγορά κιμά από κοτόπουλο που είναι πιο φθηνός.

Τουρκία: Προς απόσυρση το χαρτονόμισμα των 5 λιρών -Το κόστος εκτύπωσης έφτασε τις… 6 λίρες
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί και το ρεπορτάζ του Fox haber, σύμφωνα με το οποίο φτωχοί καταναλωτές επιλέγουν να αγοράσουν σάπια φρούτα και λαχανικά και μπαγιάτικο ψωμί για να το πάρουν φθηνότερα.

Παράλληλα, το χαρτονόμισμα των 5 λιρών κοστίζει πλέον περισσότερο για να τυπωθεί παρά να κυκλοφορεί. Το κόστος εκτύπωσης έχει φτάσει στις 6 λίρες. Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, όλα δείχνουν ότι το χαρτονόμισμα οδεύει προς απόσυρση. Πάντως, για όσους επισκέπτονται την Τουρκία για τουρισμό τα προϊόντα και οι υπηρεσίες είναι πολύ προσιτά.

«Ο Τούρκος πρόεδρος σε ένα χρόνο έχει εκλογές και υπό αυτές τις συνθήκες το να πάρει το 51% θα είναι ένα πολιτικό θαύμα. Αν δώσει ώθηση στην οικονομία θα είναι μεγάλο επίτευγμα» σημείωσε ο Μανώλης Κωστίδης, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν πλέον αφήνει τα εξωτερικά «μέτωπα» και στρέφεται στο εσωτερικό της χώρας του.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα