Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Πούτιν: Απουσίασε από αγώνα χόκεϊ...

Οργιάζουν οι φήμες για την υγεία του Πούτιν: Απουσίασε από αγώνα χόκεϊ -Σενάριο διαδοχής με μυστηριώδη άνδρα

Ο Ρώσος πρόεδρος, αντί να βρεθεί στον πάγο, έστειλε μήνυμα μέσω βίντεο και ευχήθηκε στους αθλητές. «Καλή τύχη στις μάχες τους στον πάγο», είπε. Να σημειωθεί ότι την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος βρισκόταν στο Σότσι, δηλαδή την περιοχή όπου διεξήχθη ο αγώνας.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά, από το 2012, που ο Βλαντίμιρ Πούτιν χάνει τους αγώνες χόκεϊ επί πάγου. Τον Μάιο του 2021, ο Πούτιν καυχήθηκε ότι συγκεκριμένο άθλημα του προσφέρει μακροζωία και χρησιμοποίησε την εμφάνισή του για να κοπάσει τις φήμες για την υγεία του εκείνη την εποχή.

Ωστόσο, τώρα, η απουσία του Πούτιν φουντώνει τις φήμες για την υγεία του.Δύο χρόνια πριν ο Πούτιν αποφασίσει να εισβάλει στην Ουκρανία, άρχισαν να φουντώνουν φήμες για την υγεία του, με τις εικασίες να αναφέρουν ότι είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καρκίνο. Ο Βάλερι Σαλαβέι, πολιτικός αναλυτής και κριτικός του Πούτιν, άρχισε να διαδίδει τη φήμη στα τέλη του 2020, αφήνοντας επίσης να εννοηθεί ότι έπασχε από τη νόσο Πάρκινσον.

Οι φήμες είχαν πάρει τέτοια έκταση που το Κρεμλίνο αναγκάστηκε να τις διαψεύσει, με τον Ντμίτρι Πεσκόφ να τις χαρακτηρίζει «ανοησία». Ωστόσο, οι ψίθυροι συνεχίζουν και έχουν φουντώσει από τότε που ξεκίνησε η εισβολή στην Ουκρανία, με τους επικριτές να υποστηρίζουν ότι ο Πούτιν δεν φαίνεται καλά στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις και είναι πρησμένος στο πρόσωπο.

Έχει βρει ο Πούτιν τον αντικαταστάτη του;

Την ώρα, λοιπόν, που η υγεία του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκεται στο επίκεντρο, τα social media συζητούν για έναν άγνωστο άνδρα που συνομίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο, κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία.

Όπως αναφέρει το Newsweek, ο Ουκρανός οδηγός αγώνων ταχύτητας, Ιγκόρ Σούσκο, ανήρτησε στο Twitter βίντεο που δείχνει τον Πούτιν να συνομιλεί με έναν άνδρα, τον οποίο κατονομάζει ως Ντμίτρι Κοβάλεφ. «Ο νεαρός άνδρας με τον οποίο ο Πούτιν είχε μακρά και εγκάρδια συνομιλία στην Κόκκινη Πλατεία είναι ο επικεφαλής του τμήματος προεδρικής διοίκησης», έγραψε.

Η ιστοσελίδα Baza μέσω Telegram επιβεβαίωσε την ταυτότητά του, υποστηρίζοντας ότι άποια δίκτυα στο ίδιο μέσο κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζουν ότι ο Κοβάλεφ είναι ο μελλοντικός διάδοχος του Ρώσου προέδρου.

Ο άνδρας είναι 36 ετών και «υπάρχουν πολλές φωτογραφίες από το χόκεϊ στον λογαριασμό του. Δεν αποκλείεται να γνώρισε τον Πούτιν μέσω της κοινής αγάπης τους για το συγκεκριμένο άθλημα».

Πάντως, ο Πούτιν έχει μιλήσει ορισμένες φορές για τον διάδοχό του. Το 2017 είχε πει ότι το πρόσωπο αυτό θα το επιλέξει ο λαός.Πέρυσι, στο πλαίσιο της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής «Ευθεία Γραμμή», κατά την οποία απαντά σε ερωτήσεις πολιτών για την εσωτερική και την εξωτερική πολιτική, ο Πούτιν ανακοίνωσε ότι όταν θα έρθει ο καιρός, θα ονομάσει τον πιθανό διάδοχό του στο Κρεμλίνο. Όπως εξήγησε, η επιλογή αυτή θα πρέπει να έχει την έγκριση των ψηφοφόρων, καθώς οι Ρώσοι είναι εκείνοι που «ασκούν το εκλογικό δικαίωμα με άμεση μυστική ψηφοφορία».

Μιλώντας στο NBC, την ίδια χρονιά, επισήμανε ότι θα στήριζε ένα πρόσωπο που θα είναι πιστό στη χώρα, ακόμη και αν του έχει ασκήσει κριτική.

«Ξέρετε, έχω συνδέσει ολόκληρη τη ζωή μου, τη μοίρα με το πεπρωμένο της χώρας μου σε τέτοιο βαθμό που δεν υπάρχει στόχος που να νοηματοδοτεί περισσότερο τη ζωή μου από την ενίσχυση της Ρωσίας. Αν κάποιος άλλος, και αν δω τέτοιο άτομο -έστω κι αν ασκεί κριτική σε κάποιους τομείς της πολιτικής μου-, αν δω ότι είναι άτομο με εποικοδομητικές ιδέες, ότι είναι προσηλωμένος σε αυτή τη χώρα κι έτοιμος να θυσιάσει ολόκληρη τη ζωή του, όχι μόνο κάποια χρόνια, ανεξάρτητα από την προσωπική του στάση απέναντί μου, θα διασφαλίσω, θα κάνω το παν για να έχουν υποστήριξη τέτοια άτομα», είπε.

Λίγο μετά, βέβαια, σε δηλώσεις στο CNBC, ο Ρώσος πρόεδρος επισήμανε ότι η συζήτηση σχετικά με τη διαδοχή «αποσταθεροποιεί» το πολιτικό σύστημα, προσθέτοντας ότι δεν έχει πάρει αποφάσεις. «Προτιμώ να μην απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις. Υπάρχει πολύς καιρός πριν από τις επόμενες εκλογές», ανέφερε.

Πηγή:lifo.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα