Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΟι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδι το 2022 - Ανάμεσα τους και...

Οι κορυφαίοι ευρωπαϊκοί προορισμοί για ταξίδι το 2022 – Ανάμεσα τους και ελληνικό νησί!

Η πανδημία έχει δυσκολέψει πολύ τα ταξίδια μας τα τελευταία χρόνια και παρ’ όλο που ο εμβολιασμός πλέον έχει ανοίξει παράθυρα, τα ταξίδια εκτός Ευρώπης δεν είναι κύριο μέλημα πολλών. Στην Ευρώπη, ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο εύκολα, γι’ αυτό όσοι σκοπεύετε να ταξιδέψετε φέτος, δείτε ποιους προορισμούς προτείνει το Travel&Leisure εντός ευρωπαϊκών συνόρων.

Abruzzo, Ιταλία

Εκτείνεται από την καρδιά των Απέννινων ως την Αδριατική Θάλασσα στη χερσόνησο στη νοτιοανατολική πλευρά και παρά τα πανέμορφα χωριά του, τη γραφική ακτή Trabocchi και τα εκθαμβωτικά φυσικά τοπία του, επισκιάζεται από άλλα, πιο δημοφιλή μέρη της Ιταλίας.  Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, έχει αρχίσει να ανεβαίνει, χάρη στη βιώσιμη γαστρονομία του, την ενσυνείδητη φιλοξενία του και τους πιο αργούς ρυθμούς του, που προσελκύουν τους ταξιδιώτες. Εκεί θα βρείτε τη Villa Corallo, μια έπαυλη του 19ου αιώνα κοντά στην Civitella del Tronto, που μεταμορφώθηκε σε πεντάστερο ξενοδοχείο το 2019, όπως και το Dimore Montane με οικολογικά δωμάτια, που άνοιξε το 2020 στο Εθνικό Πάρκο Majella, το οποίο «παντρεύει» το glamping με εγκαταστάσεις φιλικές προς το περιβάλλον και πολιτική zero waste. Στο μεταξύ, εστιατόρια όπως το Bottega Culinaria στο San Vito Chietino και το Materia Prima στο Castel di Sangro επαναπροσδιορίζουν την περιοχή ως έναν ιδιαίτερο γαστρονομικό προορισμό της Ιταλίας με καινοτόμα και βιώσιμα πιάτα.

Βουδαπέστη, Ουγγαρία

Είναι λίγα τα μέρη στον κόσμο που καταφέρνουν να συνδυάσουν τη γοητεία του παρελθόντος και την κομψότητα του σύγχρονου κόσμου όπως η Βουδαπέστη και το πολυτελές ξενοδοχείο Matild Palace σίγουρα είναι ένα τρανό παράδειγμα. Το νέο-μπαρόκ παλάτι που μεταμορφώθηκε σε ξενοδοχείο άνοιξε το περασμένο καλοκαίρι και αποτελεί Μνημείο Κληρονομιάς της Unesco, αφού κάποτε φιλοξενούσε βασιλείς. Πλέον, στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου βρίσκεται και το διάσημο εστιατόριο Spago του Wolfgang Punk, το πρώτο του είδους στην Ευρώπη, ενώ εκεί βρίσκεται και το Duchess bar, ένα rooftop bar-βιβλιοθήκη με ιδιαίτερα κοκτέιλ από κρασί και παραδοσιακή pálinka, ένα ουγγαρέζικο φρουτώδες μπράντι. Η Βουδαπέστη έχει επίσης το πλεονέκτημα ότι περιτριγυρίζεται από 22 οινικές περιοχές και είναι ιδανική για οινόφιλους, με πολλά ψαγμένα wine bar.

Βουργουνδία, Γαλλία

Η περιοχή της Βουργουνδίας φημίζεται για το κρασί της, αλλά δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος να την επισκεφτείτε το 2022. Την Άνοιξη, η πρωτεύουσα της περιοχής, η Ντιζόν, θα υποδεχτεί τo Cité Internationale de la Gastronomie et du Vin, ένα συγκρότημα με σχολή μαγειρικής, νέο ξενοδοχείο, εστιατόρια και κελάρι με πάνω από 250 επιλογές στο ποτήρι. Το νέο αυτό πρότζεκτ θα βρίσκεται στην αρχή της οινικής διαδρομής της Βουργουνδίας, Route des Grands Crus, η οποία περνά από τη Ντιζόν στο Santenay και δίνει μερικά από τα καλύτερα κρασιά, συμπεριλαμβανομένου του pinot noir, του chardonnay και του sauvignon blanc.

Costa Smeralda, Σαρδηνία

Η Σμαραγδένια Ακτή της Σαρδηνίας είναι ξακουστό κοσμοπολίτικο μέρος, που φημίζεται τόσο για τα γιοτ και την πολυτέλεια, όσο και για τα νερά που θυμίζουν Καραϊβική. Το γκλάμορους Hotel Cala di Volpe πραγματοποιεί σταδιακά ανακαινίσεις δωματίων μαζί με νέες επιλογές για φαγητό, ενώ στο Porto Cervo υπάρχουν νέες επιλογές για δείπνο και διασκέδαση. Για πιο χαμηλών τόνων, οικογενειακά ταξίδια, το Baglioni Resort Sardinia άνοιξε σε απόσταση μιας ώρας νότια του San Teodoro τον Ιούνιο, με θέα τον προστατευόμενο βιότοπο Tavolara.

Κρήτη

H Ελλάδα με τα ελληνικά νησιά φαίνεται να αποτελούν must προορισμό για το 2022, σύμφωνα με το Travel & Leisure. Η Κρητη, συγκεκριμένα, έχει ξεχωριστή αναφορά ως το μεγαλύτερο από τα 227 νησιά, στο οποίο θα βρει κάποιος ινσταγκραμικά νησιώτικα τοπία σε συνδυασμό με τα γαλάζια νερά της Μεσογείου, θα εντρυφήσει στην ιστορία και τη μυθολογία και θα ανακαλύψει μια πλούσια δημιουργική κοινότητα. Στα Χανιά μπορεί κάποιος να επισκεφτεί το Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου ή να αναζητήσει άλλα ιδιαίτερα έργα σε γκαλερί όπως τη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων ή τη Redd Gallery.

Πηγή: clickatlife.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα