Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνή«Ξέφυγε» ο Ερντογάν μπροστά στον Ντράγκι: Η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο και για...

«Ξέφυγε» ο Ερντογάν μπροστά στον Ντράγκι: Η Ελλάδα αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ιταλίας Μάριο Ντράγκι στην Άγκυρα.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη συνάντηση των δυο ηγετών και την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πως «η Ελλάδα άρχισε πλέον να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία. Εξαιτίας αυτών των επαναπροωθήσεων οι άνθρωποι που φεύγουν παράτυπα προσπαθούν να καταφύγουν προς την Ιταλία».

Την ίδια στιγμή βέβαια παρέλειψε να πει στον ιταλό πρόεδρο πρως οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές δεν ξεκινούν από την Ελλάδα, αλλά από την Τουρκία, αναφέρει η aftodioikisi.gr.

Άγκυρα και Ρώμη υπέγραψαν 9 συμφωνίες, ανάμεσά τους και μια συμφωνία στον τομέα της άμυνας που υπέγραψαν, παρουσία των δυο προέδρων, οι υπουργοί Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ της Τουρίας και Λορέντζο Λορέντζο Γκουερίνι της Ιταλίας.

Παράλληλα ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του οι δυο χώρες να υπογράψουν σύντομα τη συμφωνά για το πυραυλικό σύστημα SAMP/T (Surface-to-Air Missile Platform/Terrain). Ένα πρόγραμμα που έχει παγώσει και πως συμμετέχουν η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο τούρκος πρόεδρος ζήτησε επίσης από την Ιταλία να συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαικη Ένωση και προανήγγειλε την ίδρυση από κοινού με την Ιταλία ένα πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα