Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝέο στέλεχος κορωνοϊού ταυτοποίηθηκε στην Κύπρο

Νέο στέλεχος κορωνοϊού ταυτοποίηθηκε στην Κύπρο

Νέο στέλεχος κορωνοϊού ταυτοποίηθηκε στην Κύπρο σύμφωνα με όσα δήλωσε χθες το βράδυ σε Κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, δρ Λεόντιος Κωστρίκης.

Ο Καθηγητής σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ιστότοπος sigmalive.com, ισχυρίζεται ότι πρόκειται για την μετάλλαξη Deltacron η οποία ταυτοποιήθηκε σε 25 περιστατικά και φαίνεται ότι τα στελέχη έχουν γονιδιακό υπόβαθρο της μετάλλαξης Δέλτα.

«Βρίσκουμε σημαντικό αριθμό παραλλαγών που έχουν ταυτοποιηθεί μόνον στην Όμικρον η οποία έχει διαφορές από τα υπόλοιπα στελέχη διότι το γονιδίωμά της έχει 30 διαφορετικές παραλλαγές. Από αυτές οι 10 παραλλαγές της Όμικρον εντοπίστηκαν στα περιστατικά που εντοπίσαμε στην Κύπρο. Υπάρχει διεθνές ενδιαφέρον…», είπε συγκεκριμένα.

Εξήγησε πως, «οι 25 ασθενείς στους οποίους εντοπίστηκε η νέα μετάλλαξη, οι 11 ήταν νοσηλευόμενοι και 14 άτομα αφορούν τον γενικό πληθυσμό. Η συχνότητα εύρεσης της νέας μετάλλαξης σε νοσηλευόμενους ήταν υψηλότερη παρά σε άτομα που δεν ήταν νοσηλευόμενοι. Μπορούμε να πούμε πως η συσχέτιση της Deltacron με την νόσο που απαιτούν νοσηλεία δεν είναι τυχαία».

Ο δρ Κωστρίκης υποστήριξε επίσης πως ονομάστηκε έτσι επειδή αφορά τα στελέχη Δέλτα και Όμικρον. «Υπήρχαν ψίθυροι που μίλησαν για τέτοια μετάλλαξη αλλά δεν υπάρχει ταυτοποιηθεί σε καμία χώρα».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα