Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο - Τουλάχιστον 4 νεκροί

Νέοι βομβαρδισμοί στο Κίεβο – Τουλάχιστον 4 νεκροί

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στους ρωσικούς βομβαρδισμούς που έπληξαν κατοικίες και εμπορικό κέντρο στη συνοικία Ποντίλσκι αργά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με τον δήμαρχο του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο και την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης.
«Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, αρκετά σπίτια και εμπορικό κέντρο» χτυπήθηκαν, ανέφερε ο δήμαρχος μέσω Telegram. Διαβεβαίωσε ότι η πυροσβεστική επιχειρεί για να κατασβέσει μεγάλη πυρκαγιά στο εμπορικό κέντρο. Η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Κιέβου αναφέρθηκε σε τέσσερις νεκρούς. Είναι αδύνατο οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Αδιάκοποι οι βομβαρδισμοί πόλεων

Οι ρωσικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της νύχτας βομβάρδισαν κατοικίες και άλλα κτίρια στην ιστορική συνοικία Ποντίλ και σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο χτυπήθηκε επίσης εμπορικό κέντρο, ενώ υπάρχουν τουλάχιστον 4 νεκροί.
Τεράστια έκρηξη αντήχησε στην πόλη όταν χτυπήθηκε το εμπορικό κέντρο και ήταν ορατές από απόσταση δύο εστίες φωτιάς στο εμπορικό κέντρο Retroville, μετέδωσαν ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου. Στρατιώτες απέκλεισαν τον χώρο και διέταξαν τους δημοσιογράφους να απομακρυνθούν, επικαλούμενοι τον κίνδυνο να ανατιναχθούν πυρομαχικά που δεν έχουν εκραγεί, χωρίς να δώσουν άλλες λεπτομέρειες.
Περίοικοι είπαν πως είχαν δει κοντά στο εμπορικό κέντρο εκτοξευτήρα πολλαπλών πυραύλων μερικές ημέρες νωρίτερα.

Στην πόλη Σούμι, που δέχεται επίσης σφοδρούς βομβαρδισμούς, σημειώθηκε διαρροή αμμωνίας από παρακείμενο εργοστάσιο και οι κάτοικοι έχουν κληθεί να απομακρυνθούν σε απόσταση 5 χλμ. Στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία, καταγράφηκε αυξημένη δραστηριότητα ρωσικών τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών χθες Κυριακή, δήλωσε αξιωματικός των ουκρανικών ένοπλων δυνάμεων. «Επικρατεί ηρεμία πάντως, δεν έγιναν επιθέσεις», δήλωσε ο αξιωματικός αυτός, ο Μαξίμ Μαρτσένκο, στην εφημερίδα «Ουκράινσκα Πράβντα.Η αντιαεροπορική άμυνα άνοιξε πυρ εναντίον των εχθρικών UAVs και «μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ορισμένα καταρρίφθηκαν», πρόσθεσε. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώνονται από άλλα μέσα.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα