Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΝέα Υόρκη: Αυτός είναι ο άνθρωπος που αναζητείται για την επίθεση στο...

Νέα Υόρκη: Αυτός είναι ο άνθρωπος που αναζητείται για την επίθεση στο μετρό του Μπρούκλιν (ΦΩΤΟ)

Ένας 62χρονος άνδρας είναι το «πρόσωπο ενδιαφέροντος» που αναζητά η αστυνομία της Νέας Υόρκης σε σχέση με την αιματηρή επίθεση στο μετρό, στον σταθμό του Σάνσετ Παρκ στο Μπρούκλιν. Από τα όσα έγιναν το πρωί της Τρίτης (12.04.2022) 29 άνθρωποι τραυματίστηκαν, 10 από τους οποίους έχουν δεχτεί πυροβολισμό.

Από την πρώτη στιγμή μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης ήταν ένας άνδρας μαύρος, μεσαίου αναστήματος, που φορούσε γιλέκο σαν αυτά που φορούν οι εργάτες και αντιασφυξιογόνα μάσκα. Ο 62χρονος Φρανκ Τζέιμς, η φωτογραφία του οποίου δόθηκε στη δημοσιότητα, είχε νοικιάσει ένα φορτηγό U-Haul, το οποίο είχε πινακίδες της Αριζόνα και βρισκόταν κοντά στο σημείο της επίθεσης.

Η αστυνομία τον αναζητά για ανάκριση καθώς το κλειδί του αυτοκινήτου βρέθηκε στον τόπο της επίθεσης, καθώς επίσης και μια πιστωτική κάρτα με την οποία νοίκιασε το φορτηγό από τη Φιλαδέλφεια. Ο 62χρονος φέρεται να είχε ανεβάσει βίντεο με τα οποία εξαπέλυε επιθέσεις στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς.

Η αστυνομία πιστεύει πως ο 62χρονος έμενε στο βαν που νοίκιασε, αφού εκεί βρέθηκαν ρούχα του και είδη προσωπικής του φροντίδας.

Σε αναρτήσεις του, πέρα από τις επιθέσεις του στον δήμαρχο της Νέας Υόρκης, ο Φρανκ Τζέιμς έκανε αναρτήσεις στο Facebook σχετικές με επιθέσεις και σκοτωμούς, ενώ σε βίντεο που ανέβαζε στο YouTube συζητούσε τις εθνικιστικές του απόψεις. Πρόσφατα μάλιστα είχε εκφράσει την αντίθεσή του με τον διορισμό της Κεντάντζι Τζάκσον, η οποία διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο, γιατί είναι παντρεμένη με λευκό!

Ο δράστης της επίθεσης στο μετρό της Νέας Υόρκης έριξε καπνογόνα και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τον κόσμο μέσα στο βαγόνι.

Όταν ο συρμός έφτασε στο σταθμό Σάνσετ Παρκ 36th Street, στο Μπρούκλιν, βίντεο έχουν καταγράφει την τρομακτική στιγμή που μόλις ανοίγουν οι πόρτες του βαγονιού, κόσμος βγαίνει έντρομος και ουρλιάζει, ενώ σύντομα η πλατφόρμα γεμίζει τραυματίες και αίματα…

Από τους 29 τραυματίες, δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα