Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΜ.Τσαβούσογλου: Τις επόμενες εβδομάδες οι συναντήσεις με την Ελλάδα – “Πολύ καλός...

Μ.Τσαβούσογλου: Τις επόμενες εβδομάδες οι συναντήσεις με την Ελλάδα – “Πολύ καλός φίλος μου” ο Δένδιας

Ο διάλογος με την Ελλάδα θα ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, ΜεβλούτΤσαβούσογλου και πρόσθεσε πως “Υπάρχει ένα ανοιχτό παράθυρο ευκαιρίας για να έχουμε έναν πολύ καλύτερο διάλογο με την Ελλάδα” .Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Tύπου με τον Πορτογάλο ομόλογό του Αουγκούστο Σάντος Σίλβα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu ο Τσαβούσογλου χαρακτήρισε τον Έλληνα υπουργό των Εξωτερικών πολύ καλό του φίλο . Είπε χαρακτηριστικά: “ο υπουργός Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας) είναι προσωπικά πολύ καλός φίλος μου. Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσουμε μαζί του διάλογο”

Ο Τσαβούσογλου επανέλαβε επίσης, αναφορικά με το Κυπριακό, ότι η Αγκυρα τάσσεται υπέρ της λύσης των δύο κρατών, καθώς οι διαπραγματεύσεις για την ομοσπονδία δεν απέφεραν κανένα αποτέλεσμα εδώ και 52 χρόνια.
“Η λύση των δύο κρατών δεν είναι μόνο δική μας άποψη. Στην πραγματικότητα, προτάθηκε για πρώτη φορά από τον Αναστασιάδη“, ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος της Κύπρου μοιράστηκε αυτές τις απόψεις τόσο με τον ίδιο όσο και με άλλους. “Πρέπει να το καταλάβουμε αυτό. Πρέπει να είμαστε σε θέση να καθορίσουμε τι πρόκειται να διαπραγματευτούμε. Για το λόγο αυτό, πρότεινα μια άτυπη συνάντηση υπό τη μορφή 5+ΟΗΕ“, δήλωσε, υπενθυμίζοντας ότι τα ΗΕ έχουν αποδεχτεί μια τέτοια συνάντηση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα