Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚύπρος: Το Black Mirror είχε προβλέψει το φαινόμενο «Φειδίας»

Κύπρος: Το Black Mirror είχε προβλέψει το φαινόμενο «Φειδίας»

Το “The Waldo Moment”, το οποίο δεν είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και τα πιο ανατριχιαστικά επεισόδια του Black Mirror φαίνεται να προέβλεψε το φαινόμενο «Φειδίας»

Η ψηφοφορία της Κυριακής για τις Ευρωεκλογές 2024 ανέδειξε έναν νεαρό influencer ως τρίτη «πολιτική δύναμη» του τόπου με ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 19,3%, ξεπερνώντας σε ποσοστό παραδοσιακά κόμματα, όπως το ΔΗΚΟ (9,7%) και την ΕΔΕΚ (5,1%) και στερώντας από τα δύο μεγάλα κόμματα της χώρας ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ ποσοστά και θέση στην ευρωβουλή αντίστοιχα.

Με τους 2,6 εκατομμύρια συνδρομητές του στο κανάλι του στο YouTube, ο νεαρός έχει γίνει γνωστός χάρη στα βίντεό του όπου άλλοτε συναντά διασημότητες όπως ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ, ενώ άλλες φορές διοργανώνει παράξενους γαστρονομικούς διαγωνισμούς και αστεία challenges.

O διάσημος Youtuber παρουσίασε τον εαυτό του ως έναν «επαγγελματία γκαφατζή» και στην προεκλογική του εκστρατεία παραδέχθηκε ότι δεν έχει πολιτική εμπειρία ή σχέση με την πολιτική.

Ο Φειδίας, λοιπόν, κάνοντας αποκλειστική χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, με απολιτική ρητορική, χωρίς πολιτικές θέσεις, χωρίς γνώση κέρδισε το 19,4% των ψήφων και η απροσδόκητη νίκη του χαρακτηρίζεται στην Κύπρο «ως μια απόρριψη των παραδοσιακών πολιτικών κομμάτων».

Αυτή η απολιτίκ φιγούρα έφερε στο μυαλό πολλών ένα παλιό επεισόδιο από το Black Mirror και συγκεκριμένα το «The Waldo Moment».

Το «The Waldo Moment» είναι το τρίτο επεισόδιο της δεύτερης σειράς της βρετανικής και πασίγνωστης τηλεοπτικής σειράς επιστημονικής φαντασίας Black Mirror, το οποίο προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Channel 4 στις 25 Φεβρουαρίου 2013.

Το επεισόδιο αφηγείται την ιστορία του Τζέιμι Σάλτερ (Ντάνιελ Ρίγκμπι), ενός δυστυχισμένου κωμικού που υποδύεται μια μπλε αρκούδα κινουμένων σχεδίων (Waldo) σε ένα αποτυχημένο σατιρικό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Ωστόσο, όλα άλλαξαν όταν πήρε συνέντευξη από έναν πολιτικός αρχηγό που επρόκειτο να κατέβει στις επικείμενες εκλογές.

Το “The Waldo Moment” του Black Mirror έχει συνολικά δύο βασικούς χαρακτήρες που είναι πολιτικοί: Την Gwendolyn Harris (Chloe Pirrie) και τον Liam Monroe (Tobias Menzies). Η Gwendolyn και ο Liam θέτουν υποψηφιότητα για να γίνουν βουλευτές και ο “Waldo” αποφασίζει να κάνει ακριβώς το ίδιο. Αν και η εκστρατεία του προορίζεται σε χιουμοριστικά και αστεία βιντεάκια, πολύ γρήγορα αποκτά πολύ μεγάλο κοινό και τεράστια επιρροή στον κόσμο. Αυτό δεν ήταν δύσκολο, καθώς ο κόσμος είχε απογοητευθεί από τους πολιτικούς και η μπλε αρκούδα δεν υποστηρίζει καμία ιδεολογία, καμία πολιτική ατζέντα, κανένα κόμμα.

Το “The Waldo Moment” είναι ένα σπάνιο επεισόδιο του Black Mirror που αφορά την πολιτική και επιχειρεί να αναδείξει τόσο την πολιτική κουλτούρα στη Βρετανία, όσο και μια δυστοπική οπτική που έχει να κάνει με τον τρόπο που τα Μέσα επηρεάζουν την πολιτική.

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα