Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚύπρος: Τέσσερις νεκροί στη φωτιά -Πύρινη κόλαση στη Λεμεσό (ΦΩΤΟ)

Κύπρος: Τέσσερις νεκροί στη φωτιά -Πύρινη κόλαση στη Λεμεσό (ΦΩΤΟ)

Τέσσερις νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της τεράστιας πυρκαγιάς που καίει τα πάντα στο πέρασμά της στη Λεμεσό. Στις 6 το πρωί απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο Λάρνακας αεροσκάφη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου στην κοινότητα Αρακαπάς.

Τέσσερις νεκροί

Σύμφωνα με το cyprustimes.com νεκροί εντοπίστηκαν τέσσερις Αιγύπτιοι εργάτες που αγνοούνταν από χθες. Εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι λίγα χιλιόμετρα από τον χώρο διαμονής τους.

Πρόκειται για νεαρά άτομα που ήρθαν στην Κύπρο να εργαστούν ως εποχικοί εργάτες. Χθες είχαν ειδοποιηθεί να απομακρυνθούν, ωστόσο φαίνεται πως δυστυχώς δεν πρόλαβαν.

Στο έργο της Πυρόσβεσης συμβάλλουν δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair CL 145, τα οποία εστάλησαν με εντολή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ εντός των επομένων ωρών αναμένεται να καταφθάσει βοήθεια από το Ισραήλ και την Ιταλία.

Κύπρος: Πύρινη κόλαση στη Λεμεσό - Τέσσερις νεκροί στη φωτιά - Μια σύλληψη [εικόνες - βίντεο]

Δείτε τα μέτωπα της πυρκαγιάς:

 

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος ανέφερε σε δηλώσεις του ότι οι καιρικές συνθήκες θα είναι πιο ευνοϊκές νωρίς το πρωί παρά αργότερα.

Στάχτη έγιναν δάσος και σπίτια

Η φωτιά κατέκαψε ήδη δασική έκταση, κατοικίες και εκτάσεις γής, χωρίς ακόμη οι αρχές να έχουν προχωρήσει σε απολογισμό καθώς προηγείται το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς.

Διεξάγονταν επιχειρήσεις καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αντιμετωπίζονταν συνεχής αναζωπυρώσεις. Η Π.Υ συνεχίζει να καλύπτει την περιφέρεια των εμπλεκομένων στην πυρκαγιά κοινοτήτων. Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα , κυρίως στις περιοχές που είναι απρόσιτες από επίγειες δυνάμεις, αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ανδρέας Κεττής.

Κύπρος Φωτιά

Σύλληψη 67χρονου

Η Αστυνομία Κύπρου προχώρησε στην σύλληψη ενός 67χρονου ο οποίος ανακρίνεται ως ύποπτος για κακόβουλη ενέργεια.

Η σύλληψη του 67χρονου έγινε για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με τη μεγάλη πυρκαγιά στον Αρακαπά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία Κύπρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, αποφασίστηκε η ενεργοποίηση του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου “Ήφαιστος”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κύπρου Μάριος Πελεκάνος.

Ειδικότερα, ο κ. Πελεκάνος δήλωσε: “με απόφαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής και των επικεφαλής των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, που βρίσκονται από νωρίς το μεσημέρι σε διαρκή διαβούλευση στο Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λευκωσία, μετά από σύσκεψη που μόλις ολοκληρώθηκε, η μεταφορά του Κέντρου Επιχειρήσεων στην περιοχή Βαβατσινιάς”.

Όπως ανέφερε ο κ. Πελεκάνος, “η πυρκαγιά ξεκίνησε από το χωριό Αρακαπάς και επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς. Το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της μεγάλης έκτασης και ειδικά της πολύ μεγάλης περιμέτρου της”.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα