Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚορωνοϊός: Τα δύο κράτη που δεν είχαν κρούσμα μέχρι και σήμερα κατέγραψαν...

Κορωνοϊός: Τα δύο κράτη που δεν είχαν κρούσμα μέχρι και σήμερα κατέγραψαν τις πρώτες μολύνσεις

Τα νησιά Κιριμπάτι και Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκεανό, τα οποία είχαν μέχρι σήμερα γλιτώσει από την πανδημία covid-19, μπήκαν σε lockdown από σήμερα μετά τον εντοπισμό εισαγόμενων κρουσμάτων σε ταξιδιώτες που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού και μέχρι σήμερα το αρχιπέλαγος των Κιριμπάτι δεν είχε καταγράψει κανένα κρούσμα covid-19 και τα νησιά Σαμόα μόλις δύο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Όμως οι αρχές των δύο χωρών αναγκάστηκαν να επιβάλουν lockdown αφού άνθρωποι που επέστρεψαν από το εξωτερικό βρέθηκαν θετικοί στην covid-19.

Δεκάδες επιβάτες της πτήσης Φίτζι- Κιριμπάτι, της πρώτης που προσγειώθηκε στο αρχιπέλαγος μετά το άνοιγμα των συνόρων του, βρέθηκαν θετικοί στην covid-19.

Στη Σαμόα υιοθετήθηκαν αντίστοιχα περιοριστικά μέτρα μετά τον εντοπισμό 15 κρουσμάτων που συνδέονται με μια πτήση που προσγειώθηκε στη χώρα από το Μπρίσμπεϊν, σύμφωνα με την πρωθυπουργό Φιάμε Ναόμι Ματάαφα.

Στη χώρα αυτή οι περιορισμοί θα αρθούν τη Δευτέρα το βράδυ και όλοι όσοι έχουν βρεθεί θετικοί στην covid-19, που έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, έχουν μπει σε καραντίνα, διευκρίνισε.

Οι αξιωματούχοι του Κιριμπάτι επεσήμαναν ότι στην πρωτεύουσα της χώρας, όπου ζουν σχεδόν 120.000 άνθρωποι, θα επιβληθεί lockdown μετά τον εντοπισμό των πρώτων κρουσμάτων στην κοινότητα.

Οι κάτοικοι θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να αγοράζουν είδη πρώτης ανάγκης. Η διάρκεια του μέτρου δεν έχει διευκρινιστεί, αλλά μια πρώτη ανακοίνωση έκανε λόγο για λήξη των μέτρων στις 27 Ιανουαρίου.

Περίπου το 62% του πληθυσμού των Σαμόα είναι πλήρως ανοσοποιημένο κατά της covid-19, έναντι του 34% των κατοίκων των νησιών Κιριμπάτι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα