Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΚορωνοϊός: Αυτή είναι η πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε...

Κορωνοϊός: Αυτή είναι η πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε παιδιά

Η Κόστα Ρίκα αποτελεί την πρώτη χώρα που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για παιδιά.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC, οι υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα περιληφθεί στη λίστα με τα εμβόλια που πρέπει να κάνουν όλα τα παιδιά, βάσει του νόμου που ισχύει.

Η Κόστα Ρίκα έχει υπογράψει συμφωνία με την Pfizer για την απόκτηση των απαιτούμενων δόσεων, προκειμένου να ξεκινήσει τον εμβολιασμό όλων των παιδιών κάτω των 12 ετών τον Μάρτιο του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, οι αμερικανικές Αρχές ενέκριναν το εμβόλιο της Pfizer για παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών.
Η συμφωνία που υπέγραψε η Κόστα Ρίκα με την Pfizer προβλέπει την παράδοση 3,5 εκατομμυρίων δόσεων, εκ των οποίων οι 1,5 εκατομμύρια δόσεις αφορούν σε παιδιά ηλικίας 5 – 11 ετών.

Να σημειωθεί, ακόμα, ότι η απόφαση των ΗΠΑ να ανάψουν το «πράσινο φως» για τον εμβολιασμό των ηλικιών 5 – 11 ετών με Pfizer, άνοιξε τον δρόμο για τον εμβολιασμό συνολικά 28 εκατομμύρια παιδιών.

Αξιωματούχοι του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έχουν αναφέρει ότι το εμβόλιο παρουσιάζει αποτελεσματικότητα κοντά στο 91% σε ό,τι αφορά την πρόληψη νόσησης για παιδιά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα