Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΙσραήλ: Στη δημοσιότητα η λίστα με του Παλαιστίνιους που θα απελευθερώσει

Ισραήλ: Στη δημοσιότητα η λίστα με του Παλαιστίνιους που θα απελευθερώσει

Το Ισραήλ παρουσίασε σήμερα λεπτομέρειες για τους Παλαιστίνιους κρατούμενους που πρόκειται να απελευθερωθούν σε αντάλλαγμα για την απελευθέρωση από τη Χαμάς 50 από τους ομήρους που κρατά στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο κατάλογος που αναρτήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης περιλαμβάνει 300 κρατούμενους, αριθμό διπλάσιο από τις 150 γυναίκες και ανήλικους τους οποίους το Ισραήλ έχει δεχθεί να απελευθερώσει στο πλαίσιο της συμφωνίας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση 50 ομήρων από τη Χαμάς και την κήρυξη τετραήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.

Σκοπός της δημοσίευσης των στοιχείων των κρατουμένων φαίνεται πως είναι να δοθεί η δυνατότητα να γίνουν νομικές προσφυγές την τελευταία στιγμή.

Τρεις υπήκοοι των ΗΠΑ, ανάμεσά τους τρίχρονο κοριτσάκι, θα είναι ανάμεσα στους ομήρους που θα αφήσει ελεύθερους η Χαμάς δυνάμει της συμφωνίας με το Ισραήλ
Η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς που προβλέπει ανταλλαγή ομήρων του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας με παλαιστίνιους φυλακισμένους συμπεριλαμβάνει τρεις υπηκόους των ΗΠΑ, ανάμεσά τους κορίτσι τριών ετών, δήλωσε αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι γονείς του παιδιού αυτού –διευκρίνισε πως το μικρό του όνομα είναι Αμπιγκέιλ–, το οποίο θα κλείσει τα 4 του χρόνια την Παρασκευή, ήταν ανάμεσα στους 1.200 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στην έφοδο μαχητών της Χαμάς εναντίον τομέων της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου, την πιο πολύνεκρη επίθεση από ιδρύσεως του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Στους ακατάπαυστους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε αντίποινα στη Λωρίδα της Γάζας έκτοτε έχουν σκοτωθεί πάνω από 14.100 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 5.840 παιδιά και πάνω από 3.900 γυναίκες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Με βάση τη συμφωνία, η οποία κλείστηκε με μεσολάβηση των ΗΠΑ και του Κατάρ, είναι πιθανό να αφεθούν ελεύθεροι «περισσότεροι από 50» όμηροι της Χαμάς, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με τον ίδιο αμερικανό αξιωματούχο, ο οποίος εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Αναμένει τις πρώτες απελευθερώσεις αύριο Πέμπτη το πρωί. Η συμφωνία προβλέπει επίσης διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακο, θύμισε.

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα