Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ Lego σταματά να χωρίζει τα παιχνίδια της σε κατηγορίες με βάση...

Η Lego σταματά να χωρίζει τα παιχνίδια της σε κατηγορίες με βάση το φύλο

Πλέον τα παιχνίδια της δεν θα φέρουν τη σήμανση «αγόρια» ή «κορίτσια»

Να συνεισφέρει στην καταπολέμηση των έμφυλων στερεότυπων στα παιχνίδια της ανακοίνωσε πως επιθυμεί η εταιρεία Lego.

Για να βοηθήσει επομένως να σπάσουν τα στερεότυπα σχετικά με το πώς παίζουν τα παιδιά και τερματίζοντας την επί χρόνια πολιτική μάρκετινγκ δομημένα με βάση το φύλο, η Lego Group δεν θα ξεχωρίζει πλέον τα παιχνίδια με βάση το φύλο και έχοντας την επισήμανση «παιχνίδια για τα κορίτσια» και «παιχνίδια για τα αγόρια».

Η απόφαση ήρθε μετά από έρευνα που διενήργησε η δανέζικη εταιρεία και έδειξε ότι τα περισσότερα παιδιά βλέπουν τα παιχνίδια ως προς το ένα ή το άλλο φύλο.

Η Lego δεν σχεδιάζει να αλλάξει τα προϊόντα της αλλά θα σταματήσει να τα χωρίζει σε κατηγορίες με βάση το φύλο, εξήγησε αντιπρόεδρος του μεγαλύτερου κατασκευαστή παιχνιδιών στον κόσμο, Lena Dixen , μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TV2.

Τρία στα τέσσερα αγόρια πιστεύουν ότι μερικά παιχνίδια είναι μόνο για κορίτσια και μερικά μόνο για αγόρια, ενώ το 62% των κοριτσιών είχε την ίδια άποψη, σύμφωνα με την έρευνα. Οι γονείς συμβάλλουν στη διαιώνιση της ιδέας: είναι πιο πιθανό να ενθαρρύνουν τους γιους τους (59%) να παίξουν με τα παιχνίδια Lego παρά τις κόρες τους (48%). Στην έρευνα συμμετείχαν 7.000 γονείς και παιδιά, 6 έως 14 ετών, από όλο τον κόσμο, ανέφερε το TV2.

«Το παιχνίδι εξακολουθεί να διακρίνεται με βάση το φύλο σε τέτοιο βαθμό ώστε παρόλο που η νέα μας έρευνα δείχνει ότι τα κορίτσια είναι έτοιμα να μπουν σε κάθε είδους παιχνίδι, ο κόσμος δεν είναι έτοιμος να ικανοποιήσει τις επιθυμίες τους», κατέληξε η ίδια.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα