Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ προκλητική αναφορά του Τούρκου Προέδρου στη “Γαλάζια Θάλασσα”

Η προκλητική αναφορά του Τούρκου Προέδρου στη “Γαλάζια Θάλασσα”

Προκλητικός για ακόμη μια φορά εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη την Τρίτη στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT, αναφέρθηκε στα σεισμογραφικά σκάφη και τα πλωτά γεωτρύπανα της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, «τώρα πια με αυτά θα κάνουμε πιο πυκνές εργασίες και στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο. Ας την αποκαλέσουμε Γαλάζια Θάλασσα. Βέβαια, αυτό ενοχλεί κάποιους».

Η Άγκυρα επιλέγει να ανεβάσει τους τόνους σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο την ώρα που η τουρκική οικονομία ζει τη δυσκολότερη περίοδο των τελευταίων ετών, με νέα μεγάλη υποτίμηση της λίρας.

«Όταν ήρθαμε στην εξουσία, λειτουργούσαμε αυτήν την επιχείρηση με τη μέθοδο της ενοικίασης, αλλά δεν πληρώναμε χρήματα. Λέγαμε “αν βρείτε φυσικό αέριο, θα το μοιραστούμε 50-50%.” Δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα. Μετά κάναμε αυτό το βήμα μόνοι μας» τόνισε ο Τούρκος Πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Όταν ήταν υπουργός ο Μπεράτ  Αλμπαϋράκ, αγοράσαμε 2 πλοία σεισμικής έρευνας και μετά πλοία γεωτρήσεων. Ο αριθμός των πλοίων μας έχει αυξηθεί σε 5. Πήραμε το 6ο πλοίο μας με το νέο πλοίο γεωτρήσεων. Θα κάνουμε τη δουλειά μας με αυτά τα πλοία πολύ πιο εντατικά. Οι εργασίες προμήθειας υλικών και κατασκευής συστημάτων παραγωγής βυθού και χερσαίων εγκαταστάσεων συνεχίζονται ταχύτατα.

Στόχος μας είναι να ξεκινήσουμε την πρώτη παραγωγή φυσικού αερίου στο κοίτασμα φυσικού αερίου Sakarya από τον Ιανουάριο του 2023, μετά την ολοκλήρωση όλων των μελετών. Στην πρώτη φάση του φυσικού αερίου στο πεδίο Sakarya, στοχεύουμε να παράγουμε 10 εκατομμύρια κυβικά μέτρα την ημέρα από 10 περιοχές. Οι ομάδες μας εργάζονται σκληρά στην περιοχή για νέες καλές ειδήσεις».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα