Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Τρεις θάνατοι από θρομβοεμβολή συνδέονται με το εμβόλιο της Johnson &...

ΗΠΑ: Τρεις θάνατοι από θρομβοεμβολή συνδέονται με το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Τρεις θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ΗΠΑ λόγω θρομβοεμβολικών επεισοδίων μετά τη χορήγηση του εμβολίου της εταιρείας Johnson & Johnson για την Covid-19, όπως ανακοίνωσαν σήμερα τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Από τους εμβολιασθέντες που παρουσίασαν αυτήν την παρενέργεια, 7 παραμένουν σε νοσοκομείο και 5 πήραν εξιτήριο και επέστρεψαν στο σπίτι τους.

Η ανάλυση των CDC δείχνει ότι παρουσιάστηκαν 7 περιπτώσεις θρόμβων αίματος ανά 1 εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 50 ετών. Τον υψηλότερο κίνδυνο διατρέχουν οι γυναίκες της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών.

Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων η επικεφαλής των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι σημείωσε ότι τα κρούσματα Covid-19 μειώθηκαν κατά 10% την περασμένη εβδομάδα, κάνοντας λόγο για μια «ευοίωνη τάση». Σημείωσε όμως ότι υπάρχουν «ανησυχητικά κενά» σε ορισμένες περιοχές των ΗΠΑ, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά.

Αναφορικά με τις εγκύους, η Ουαλένσκι είπε ότι τα CDC συνιστούν να κάνουν το εμβόλιο.

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Δρ Άντονι Φάουτσι, από την πλευρά του, εξήγησε ότι προς το παρόν οι ειδικοί δεν έχουν καταφέρει να καθορίσουν τι επιπτώσεις έχει το εμβόλιο στη λεγόμενη «ινδική» παραλλαγή του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα