Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗΠΑ: Άφησαν βρέφος τριών μηνών στο αυτοκίνητο για δύο ώρες και πέθανε

ΗΠΑ: Άφησαν βρέφος τριών μηνών στο αυτοκίνητο για δύο ώρες και πέθανε

Ένα αγοράκι 3 μηνών πέθανε την Τρίτη από θερμοπληξία καθώς η οικογένειά του το είχε αφήσει μέσα σε ένα ζεστό αυτοκίνητο σε μια γειτονιά της Ουάσιγκτον. Ο θάνατός του ανεβάζει στα 15 τα αντίστοιχα περιστατικά με μικρά παιδιά φέτος στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις αρχές.

Όπως έγινε γνωστό, αστυνομικοί κλήθηκαν σε ένα σπίτι στο Park View, έξω από το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο το όχημα στο οποίο ήταν το μικρό αγόρι αναίσθητο και χωρίς να αναπνέει. Το μωρό μεταφέρθηκε σε τοπικό νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του λίγα λεπτά αργότερα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Δεν είναι σαφές ποιος είχε αφήσει το βρέφος στο όχημα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο πατέρας του παιδιού είπε ότι βρήκε το μωρό μέσα στο αυτοκίνητο και ότι το μωρό βρισκόταν στο όχημα για έως και δύο ώρες. Η αστυνομία πιστεύει ότι επρόκειτο για τραγικό δυστύχημα αλλά είπε ότι η έρευνα συνεχίζεται. Διενεργείται επίσης νεκροψία-νεκροτομή για να διαπιστωθούν τα αίτια και ο τρόπος θανάτου.

Ο θάνατος του μικρού αγοριού έρχεται σχεδόν δύο εβδομάδες αφότου ένα 2χρονο παιδί βρέθηκε νεκρό μέσα σε αυτοκίνητο στο Κάνσας. Σε αυτή την περίπτωση οι αρχές πιστεύουν ότι το παιδί μπήκε μόνο του στο όχημα.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι τα αυτοκίνητα γίνονται φούρνος μέσα σε λίγα λεπτά. Τα δεδομένα έχουν δείξει ότι το 80% της αύξησης της θερμοκρασίας μέσα σε ένα όχημα συμβαίνει μέσα στα πρώτα 10 λεπτά, σύμφωνα με την διευθύντρια του KidsandCars.org, Άμπερ Ρόλινς.

Στοιχεία από το μη κερδοσκοπικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας δείχνουν ότι από το 1998, κατά μέσο όρο, 38 παιδιά κάτω των 15 ετών πεθαίνουν κάθε χρόνο από θερμοπληξία σε εθνικό επίπεδο, αφού μένουν κλειδωμένα σε αυτοκίνητο. Ήδη στις ΗΠΑ για το 2022 έχουν καταγραφεί 15 θάνατοι παιδιών σε αυτοκίνητα. Αυτός ο αριθμός είναι πάνω από τους μισούς από τους 23 θανάτους που αναφέρθηκαν συνολικά το 2021 και περισσότεροι από τους μισούς από τους 25 θανάτους το 2020. Ο υψηλότερος αριθμός θανάτων μικρών παιδιών σε ζεστά αυτοκίνητα που αναφέρθηκαν μέσα σε ένα χρόνο ήταν 53, το 2018 όσο και το 2019.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα