Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΖελένσκι: Η Ουκρανία αναγνωρίζει το Ισραήλ και την Παλαιστίνη

Ζελένσκι: Η Ουκρανία αναγνωρίζει το Ισραήλ και την Παλαιστίνη

Την δήλωση ότι η Ουκρανία αναγνωρίζει αναγνωρίζει τόσο το Ισραήλ όσο και την Παλαιστίνη και θα κάνει πάντα για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Μέση Ανατολή έκανε ο κ. Volodymyr Zelensky.

Σύμφωνα με το RBC, ο Ουκρανός ηγέτης έκανε αυτή τη δήλωση την Κυριακή, στη διάσκεψη Shangri-La Dialogue στη Σιγκαπούρη. Ο κ. Ζελένσκι σημείωσε ότι η Ουκρανία αναγνωρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, όπως συνέβη τον Οκτώβριο του 2023, κατά την επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς. «Η Ουκρανία δήλωσε ότι εάν οι τρομοκράτες της Χαμάς -την πρώτη ημέρα της επίθεσης στον άμαχο πληθυσμό στο Ισραήλ- επιτεθούν στον άμαχο πληθυσμό, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να αμυνθεί», τόνισε ο πρόεδρος.

Ο Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να βοηθήσει τη Γάζα από ανθρωπιστική άποψη για να αποφευχθεί μια κρίση. Ο Ουκρανός ηγέτης τόνισε ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να εργαστεί για τον τερματισμό της σύγκρουσης. «Η Ουκρανία αναγνωρίζει δύο κράτη, τόσο το Ισραήλ όσο και την Παλαιστίνη, και θα κάνει τα πάντα για να σταματήσει το Ισραήλ, να τερματιστεί αυτή η σύγκρουση και να διασφαλιστεί ότι οι άμαχοι δεν θα υποφέρουν», πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα