Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕυλογιά των πιθήκων: Φθάνουν στην ΕΕ τα πρώτα εμβόλια

Ευλογιά των πιθήκων: Φθάνουν στην ΕΕ τα πρώτα εμβόλια

Οι υγειονομικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι η πρώτη από τις περισσότερες από 100.000 δόσεις εμβολίου για την ευλογιά των πιθήκων παραδίδονται στα κράτη μέλη.

Οι αρχικές 5.300 δόσεις του εμβολίου της Βαυαρίας Nordic φτάνουν στην Ισπανία, με την Πορτογαλία, τη Γερμανία και το Βέλγιο να πρόκειται να λάβουν δόσεις στη συνέχεια, σύμφωνα με δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την Τρίτη. Περαιτέρω παραδόσεις των δόσεων — που αγοράστηκαν από τη νέα Αρχή Ετοιμότητας και Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης Υγείας του μπλοκ ή HERA — θα πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ανέφερε.

Ο ιός περιορίζεται ως επί το πλείστον σε αναπτυσσόμενες χώρες εδώ και χρόνια, αλλά έχει εξαπλωθεί σε όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ τους τελευταίους μήνες. Το τρέχον ξέσπασμα της ευλογιάς των πιθήκων έχει παρατηρηθεί κυρίως μεταξύ ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες, αλλά η ανησυχία για άλλους πληθυσμούς αυξάνεται καθώς αυξάνονται οι λοιμώξεις.

Είναι η πρώτη φορά που η ΕΕ, μέσω του HERA, αγοράζει και δωρίζει απευθείας εμβόλια στα κράτη μέλη, ανέφερε στη δήλωση η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου. «Με το HERA να λειτουργεί και να λειτουργεί, η ΕΕ έχει ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά της να ανταποκρίνεται και να αντιμετωπίζει αποφασιστικά τις νέες απειλές για την υγεία», είπε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα