Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕρυθρά θάλασσα: Επίθεση των Χούθι σε Ελληνόκτητο πλοίο

Ερυθρά θάλασσα: Επίθεση των Χούθι σε Ελληνόκτητο πλοίο

Επίθεση στο Ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο True Confidence πραγματοποίησαν οι αντάρτες Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, στο οποίο επέβαινε εικοσαμελές πλήρωμα, εκ των οποίων έχουν τραυματιστεί τα τρία και αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα, ενώ σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, φέρουν σοβαρά εγκαύματα.

Συγκεκριμε΄να με βάση όσα ανακοίνωσε η Βρετανική υπηρεσία ναυτικής ασφάλειας (UKMTO), το συμβάν έλαβε χώρα περίπου 57 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του λιμένα του Άντεν, στην νότια Υεμένη. Συγκεκριμένα φορτηγό πλοίο δέχθηκε επίθεση ανοιχτά της Υεμένης και υπέστη ζημιές. Ακολούθησαν αναφορές για έκρηξη 100 χλμ. νοτιοδυτικά του Άντεν. Παραπλέοντα σκάφη ανέφεραν έναν δυνατό κρότο και ένα μεγάλο σύννεφο καπνού.

Πυρά των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Αναφορές για τραυματίες

Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι σε εξέλιξη και μέρος του πληρώματος του πλοίου είχε ήδη επιβιβαστεί σε σωσίβιες λέμβους. Σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Ινδίας ήταν στην περιοχή την ώρα του πλήγματος. Νωρίτερα, το φορτηγό πλοίο True Confidence με σημαία Μπαρμπέιντος είχε κληθεί από ομάδα που αυτοαποκαλείται “Ναυτικό της Υεμένης”.

Πηγή:newsbreak.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα