Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕμβόλια: Από 500 έως 750 δολάρια κοστίζουν στη μαύρη αγορά

Εμβόλια: Από 500 έως 750 δολάρια κοστίζουν στη μαύρη αγορά

Ανθεί αυτή την περίοδο στο darknet η παράνομη αγορά εμβολίων κατά του κορωνοϊού, πιστοποιητικών εμβολιασμού και ψεύτικων αρνητικων τεστ.

Σύμφωνα με το BBC, οι τιμές κυμαίνονται από 500 δολάρια μέχρι και 750 δολάρια για μια δόση εμβολίων AstraZeneca, Sputnik, Sinopharm ή Johnson & Johnson. Ενώ, ένα πλαστογραφημένο πιστοποιητικό εμβολιασμού κοστίζει «μόλις» 150 δολάρια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι καταχωρήσεις τέτοιου είδους διαφημίσεων κατραγράφουν σημαντική άνοδο, καθώς έχουν τριπλασιαστεί τους τελευταίους μήνες, σε περίπου 1,200 διαφημίσεις αυτή τη στιγμή.

Οι πωλητές εμβολίων φαίνεται να προέρχονται από τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Ρωσία, ενώ πολλές διαφημίσεις είναι γραμμένες στα ρώσικα καθώς και στα αγγλικά.

Ένας πωλητής για παράδειγμα, προσφέρει παράδοση την επόμενη μέρα, λέγοντας: «Για παράδοση κατά τη διάρκεια της νύχτας / έκτακτης ανάγκης αφήστε μας ένα μήνυμα.

Μια άλλη διαφήμιση σε ένα φόρουμ hacking προσφέρει ψεύτικα αρνητικά τεστ και αναφέρει: «Κάνουμε αρνητικά τεστ Covid, για ταξιδιώτες στο εξωτερικό, για να βρουν δουλειά κ.λπ.

Οι ερευνητές του Check Point βρήκαν πολλούς πωλητές που προσφέρουν πλαστά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένου ενός που υποτίθεται ότι προέρχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο, με κάρτα εμβολιασμού για 150 δολ. χρησιμοποιώντας μάλιστα κρυπτονόμισμα Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής που είναι δύσκολο να εντοπιστεί.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα