Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕλβετία: Πλάνο για νομιμοποίηση της πώλησης κοκαΐνης για ψυχαγωγική χρήση

Ελβετία: Πλάνο για νομιμοποίηση της πώλησης κοκαΐνης για ψυχαγωγική χρήση

Την νομιμοποίηση της πώλησης κοκαΐνης για ψυχαγωγική χρήση εξετάζει πρωτεύουσα της Ελβετίας, η Βέρνη, μέσω πιλοτικού σχεδίου, σε μια ριζοσπαστική προσέγγιση στον πόλεμο κατά των ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα το κοινοβούλιο της Βέρνης υποστήριξε την ιδέα, η οποία, ωστόσο για να υλοποιηθεί πρέπει να ξεπεραστεί η αντίθεση των αρχών της πόλης να τροποποιηθεί η Εθνική νομοθεσία. Η πρόταση αυτή βρίσκεται σε πρώιμα στάδιά, ακολουθώντας τις δοκιμές που βρίσκονται σε εξέλιξη για να επιτραπεί η νόμιμη πώληση κάνναβης. Η Ελβετία επανεξετάζει την στάση της απέναντι στην εν λόγω ναρκωτική ουσία, έπειτα από την κριτική που ασκήθηκε από πολιτικούς και ειδικούς για την αναποτελεσματικότητα των απόλυτων απαγορεύσεων.

Αποτελεί άλλωστε γεγονός πως η πολιτική κατά των ναρκωτικών ανά τον κόσμο εξελίσσεται, με το Όρεγκον, για παράδειγμα, την πολιτεία των ΗΠΑ, να αποποινικοποιεί την κατοχή μικροποσοτήτων κοκαΐνης το 2021 με στόχο τη θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Παράλληλα επισημαίνεται πως πολλές Ευρωπαϊκές χώρες επίσης, μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, δεν έχουν πλέον ποινές φυλάκισης για κατοχή ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένης της κοκαΐνης, παρόλα αυτά πουθενά δεν έχουν προχωρήσει τόσο όσο η πρόταση που συζητείται στην Βέρνη.

Πηγή:dikastirio.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα