Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΕκλογές στην Κύπρο: Πρωτιά στον Χριστοδουλίδη δίνουν τα exit polls

Εκλογές στην Κύπρο: Πρωτιά στον Χριστοδουλίδη δίνουν τα exit polls

Τη πρώτη θέση στις προεδρικές εκλογές της Κύπρου κερδίζει σύμφωνα με όλα τα exit polls ο τέως υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, και ακολουθεί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης με τρίτο τον Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σύμφωνα με τα exit polls, o Nίκος Χριστοδουλίδης κινείται σε ποσοστό από 30 ως 35%. Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης από 26 ως 30% και ο Αβέρωφ Νεοφύτου 24,5 ως 29%.

Δείτε τα exit polls:

OMEGA
ANT1
SIGMA
RIK

Με βάση τα ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις εξόδου κάλπης στη Κύπρο, την επόμενη Κυριακή αναμένεται να αναμετρηθούν ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Κομβικό ρόλο θα παίξει η στάση του Αβέρωφ Νεοφύτου ο οποίος μένει τρίτος και είναι ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου κοινοβουλευτικού κόμματος του ΔΗΣΥ.

Επειδή και ο Νίκος Χριστοδουλίδης προέρχεται από τον ΔΗΣΥ, θεωρείται βέβαιο πως η μεγάλη μάζα των ψηφοφόρων του Αβέρωφ Νεοφύτου θα στηρίξει τον Νίκος Χριστοδουλίδη, και όχθ τον Ανδρέα Μαυρογιάννη ο οποίο στηρίζεται από το αριστερό ΑΚΕΛ.

Τα τελικά αποτελέσματα της σημερινής εκλογής αναμένονται γύρω στις 8:00 μμ.

Μεγάλη η συμμετοχή

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η συμμετοχή, παρά τις αρχικές ανησυχίες ότι κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Στις 6 οι κάλπες στα περισσότερα εκλογικά κέντρα της Κύπρου έκλεισαν.

O συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων εκλογέων που έχουν δικαίωμα ψήφου στις Προεδρικές εκλογές, ανέρχεται στους 561.033, ενώ συνολικά 14 είναι οι υποψήφιοι Πρόεδροι.

Σύμφωνα με Κυπριακά μέσα ενημέρωσης, η συμμετοχή έως τις 5 το απόγευμα ανήλθε στο 67,6% του συνόλου των εγγεγραμμένων εκλογέων.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα