Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΔιαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας ζητάει ο Ζελένσκι

Διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο εναντίον της Ρωσίας ζητάει ο Ζελένσκι

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε με βίντεο να οργανωθούν διαδηλώσεις σε όλο τον κόσμο, έναν μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής επίθεσης.

«Υποστηρίξτε την Ουκρανία, την ελευθερία, τη ζωή. Βγείτε στις πλατείες και στους δρόμους σας για να σας δουν και να σας ακούσουν όλοι», παρότρυνε. «Φωνάξτε ότι οι άνθρωποι μετράνε, η ελευθερία μετράει, η Ουκρανία μετράει», συνέχισε. «Η Ρωσία άρχισε πόλεμο εναντίον της ελευθερίας», πρόσθεσε, επιχειρηματολώντας ότι η Μόσχα «προσπαθεί να συντρίψει την ελευθερία όλων των ανθρώπων στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Ικανοποίηση για την απόφαση της Renault να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Ρωσία

Ο επικεφαλής της ουκρανικής διπλωματίας Ντμίτρο Κουλέμπα εξέφρασε χθες Τετάρτη ικανοποίηση για την απόφαση της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Renault να αναστείλει τη λειτουργία του εργοστασίου της στη Μόσχα, μερικές ώρες αφού κάλεσε σε παγκόσμιο «μποϊκοτάζ» των προϊόντων της.

«Χαιρετίζω την ανακοίνωση του ομίλου Ρενό για την αναστολή των βιομηχανικών δραστηριοτήτων της στη Ρωσία. Υπεύθυνη χειρονομία με δεδομένη τη βάρβαρη επίθεση της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας», έγραψε ο ουκρανός ΥΠΕΞ στα αγγλικά στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Λίγο νωρίτερα η Ρενό ανακοίνωσε πως αναστέλλει άμεσα τις «δραστηριότητες του εργοστασίου της στη Μόσχα» και μελετά «τις πιθανές επιλογές σχετικά με τη συμμετοχή της» στη ρωσική θυγατρική της AvtoVAZ.

Το εργοστάσιο στη Μόσχα παράγει SUV όπως τα Duster, Kaptur, Arkana και Nissan Terrano. Όμως το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας του ομίλου στη Ρωσία το χειρίζεται η θυγατρική της Ρενό, η AvtoVAZ, που συνέβαλε να πωληθούν σχεδόν 500.000 οχήματα στη Ρωσία το 2021, που σημαίνει πως πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ρενό πίσω από την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα