Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒορειοκορεάτες στρατιώτες εξοπλίζονται στη Ρωσία – Ανησυχίες εμπλοκής τους στον πόλεμο στην...

Βορειοκορεάτες στρατιώτες εξοπλίζονται στη Ρωσία – Ανησυχίες εμπλοκής τους στον πόλεμο στην Ουκρανία

Να παραλαμβάνουν στολές και εξοπλισμό σε πεδίο εκπαίδευσης στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας, βιντεοσκοπήθηκαν Βορειοκορεάτες στρατιώτες, γεγονός που φαίνεται να επιβεβαιώνει τις αναφορές της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Νότιας Κορέας ότι 1.500 στρατιώτες έχουν μεταφερθεί για στρατιωτική εκπαίδευση με σκοπό να αναπτυχθούν στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα τα Βορειοκορεατικά στρατεύματα πιστεύεται ότι λαμβάνουν εκπαίδευση προτού σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία, σε κάτι που θεωρείται σαφές σημάδι των ολοένα και στενότερων σχέσεων μεταξύ της Μόσχας και της Πιονγιάνγκ. Σε ένα βίντεο που μοιράστηκε με το CNN ο ουκρανικός κυβερνητικός οργανισμός Ουκρανικό Κέντρο Στρατηγικής Επικοινωνίας και Ασφάλειας Πληροφοριών, φαίνονται στρατιώτες να περιμένουν στην ουρά για να παραλάβουν τις στολές τους. Οι στρατιώτες πιστεύεται ότι μιλούν κορεατικά, αν και η χαμηλή ποιότητα του ήχου εμπόδισε την πλήρη κατανόηση των συζητήσεών τους. Κατά την άφιξή τους στη Ρωσία, οι Βορειοκορεάτες νεοσύλλεκτοι κλήθηκαν να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο που παρέχει το μέγεθός τους για καπέλα, καλύμματα κεφαλής, στολές και παπούτσια. Σε ένα αντίγραφο του ερωτηματολογίου που μοιράστηκε με το CNN, το πάνω μέρος του εντύπου είναι γραμμένο στα ρωσικά, ενώ οι διάφορες επιλογές μεγέθους είναι γραμμένες στα κορεατικά.

Ένα άλλο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο εντοπίστηκε από το CNN, έδειχνε στρατιώτες να φτάνουν στο πεδίο εκπαίδευσης Sergeevka κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με την Κίνα. Στο βίντεο, ένας Ρώσος ομιλητής ακούγεται στο βάθος να λέει “δεν μπορούμε να τους βιντεοσκοπήσουμε”, προτού προσθέσει: “Υπάρχουν περισσότεροι… Εδώ είναι οι νέες ενισχύσεις. Αυτή είναι μόνο η αρχή. Υπάρχουν κι άλλα.” Τα στοιχεία αυτά φαίνεται να επιβεβαιώνουν τις επι μακρών ανησυχίες του Κιέβου ότι η Βόρεια Κορέα ετοιμάζεται για έναν πιο άμεσο ρόλο στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από την πλευρά του ο Ουκρανός πρόεδρος, κ. Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επανειλημμένα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με την εμβάθυνση της συμμαχίας της Ρωσίας και της Βόρειας Κορέας, λέγοντας σε σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αυτή την εβδομάδα ότι “χιλιάδες” Βορειοκορεατικά στρατεύματα κατευθύνονται προς τη Ρωσία.

Πηγή:ertnews.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα