Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒολοντίμιρ Ζελένσκι: Πώς από τηλεοπτικός σταρ έγινε Πρόεδρος της Ουκρανίας

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Πώς από τηλεοπτικός σταρ έγινε Πρόεδρος της Ουκρανίας

Στον πιο δύσκολο ρόλο της ζωής του βρίσκεται ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Η Ουκρανία, η χώρα που ηγείται είναι περικυκλωμένη από Ρωσικά στρατεύματα. Το παιχνίδι στυγνό, ο αντίπαλος αμείλικτος. Πόσο εύκολο είναι για έναν πρώην ηθοποιό να προστατεύσει την χώρα του από τον πιο σκληρό ηγεμόνα του πλανήτη; Ο 44χρονος πρόεδρος της Ουκρανίας, είναι ένας πρώην κωμικός, που έγινε δημοφιλής μέσα από σατυρικά σόου.

Από τα τηλεοπτικά σόου στην προεδρεία
Η εκπομπή «Πάμε Δανάη!» συγκέντρωσε και παρουσιάζει πληροφορίες για τη ζωή του προέδρου της Ουκρανίας, που έχει βρεθεί τις τελευταίες ημέρες στο «μάτι του κυκλώνα».

Υπήρξε κωμικός, σεναριογράφος, ηθοποιός και διευθυντής εταιρίας τηλεοπτικών παραγωγών. Το 2002 παρουσίασε το ζωντανό σατυρικό σόου «Kvartal 95» στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Ουκρανίας, ενώ το 2006 συμμετείχε και κατέκτησε την πρώτη θέση στην ουκρανική εκδοχή του «Dancing with the stars».Το 2018 ίδρυσε το κόμμα «Υπηρέτης του λαού» και «σάρωσε» στις προεδρικές εκλογές συγκεντρώνοντας το 73% των ψήφων.Στην προσωπική του ζωή παντρεύτηκε την συμμαθήτριά του Ολένα Κιγιάσκο και έχουν αποκτήσει 2 παιδιά, ενώ λατρεύει τα ζώα και την γυμναστική.

 

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα