Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΒερολίνο – AstraZeneca: 31 περιστατικά θρομβώσεων και εννέα θάνατοι – Αναστέλλονται οι...

Βερολίνο – AstraZeneca: 31 περιστατικά θρομβώσεων και εννέα θάνατοι – Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί γυναικών κάτω των 60 ετών

Στην ανακοίνωση 31 περιστατικών θρομβώσεων, που οδήγησαν σε εννέα θανάτους, μετά από τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca προχώρησε η επίσημη εμβολιαστική αρχή της Γερμανίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

To Ινστιτούτο Paul Ehrlich ανακοίνωσε σήμερα πως έχει καταγράψει 31 περιστατικά εγκεφαλικής συγχωβυρικής θρόμβωσης (CSVT).

Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν γυναίκες ηλικίας από 20 έως 63 ενώ μόλις δύο άνδρες –έναν 36χρονο και έναν 57χρονο.
Η κυβέρνηση του Βερολίνου ανέστειλε πριν από λίγο τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid για γυναίκες κάτω των 60 ετών, μετά την διαπίστωση 31 περιστατικών θρομβώσεων. Τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου είχαν προηγουμένως αναστείλει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Βερολίνου και άλλα νοσοκομεία στην Γερμανία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στα παραπάνω στοιχεία για τις θρομβώσεις παρέπεμψε πριν από λίγο και η υπουργός Υγείας του κρατιδίου του Βερολίνου Ντιλέκ Καλαϊτζί, ανακοινώνοντας την αναστολή χρήσης του για την συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ εκπρόσωπος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité τόνισε ότι «αυτό το βήμα είναι απαραίτητο, διότι έχουν διαπιστωθεί νέα περιστατικά θρομβώσεων σε γυναίκες στην Γερμανία». Ο ίδιος διευκρίνισε πάντως ότι στο Charité δεν υπήρξε ανάλογο περιστατικό, ενώ έχουν χορηγηθεί ήδη 16.000 δόσεις εμβολίων στο προσωπικό, εκ των οποίων τα περισσότερα της AstraZeneca.

Την προληπτική αναστολή χρήσης του εμβολίου σε γυναίκες κάτω των 55 ετών αποφάσισε σήμερα και το Νοσοκομείο Vivantes του Βερολίνου, επισημαίνοντας ότι η οδηγία αφορά κυρίως το προσωπικό του.

Σε αντίστοιχες κινήσεις προέβησαν ήδη και νοσοκομεία στην Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, όπου υπήρξαν μάλιστα και δύο περιστατικά θρομβώσεων. Μία 47χρονη γυναίκα πέθανε, ενώ μία 27χρονη έχει στο μεταξύ αναρρώσει.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα