Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑχτίδα αισιοδοξίας στον πόλεμο του Ισραήλ-Αναφορές για απελευθέρωση δεκάδων ομήρων

Αχτίδα αισιοδοξίας στον πόλεμο του Ισραήλ-Αναφορές για απελευθέρωση δεκάδων ομήρων

Σε μια αναπάντεχη κίνηση φαίνεται να προχωρά η Χαμάς , που ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας για την εξέλιξη της εμπόλεμης σύγκρουσης με το Ισραήλ.

Στελέχη του Ερυθρού Σταυρού πιστεύεται ότι είναι καθ’ οδόν για να τους παραλάβουν, σύμφωνα με ισραηλινό ΜΜΕ, με τους ανθρώπους να φεύγουν από τα χέρια των ισλαμιστών «τις επόμενες ώρες» αν δεν προκύψει κάτι άλλο.

Σύμφωνα με τον Guardian, που επικαλείται πληροφορίες του ειδησεογραφικού καναλιού Ι24 του Τελ Αβίβ, «πήγες στη Γάζα» δήλωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη «η οριστικοποίηση μιας πιθανής συμφωνίας» για την απελευθέρωση περίπου 50 ομήρων με διπλή υπηκοότητα από τη Χαμάς, μετά τη μεσολάβηση και του Κατάρ.

 

Το Ι24 ανέφερε μεταξύ άλλων στο ρεπορτάζ του ότι στελέχη του Ερυθρού Σταυρού είναι καθ’ οδόν για να παραλάβουν τους ομήρους και πως όλα θα γίνουν μέσα «στις επόμενες ώρες» αν δεν υπάρχουν εμπόδια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ένας από τους λόγους που η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερώσει και άλλους ομήρους είναι ότι το Ισραήλ προχωρά σε κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, δηλαδή ότι σταματά τις αεροπορικές επιδρομές ώστε ο Ερυθρός Σταυρός να φτάσει με ασφάλεια στους ομήρους.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα