Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑυτόν τον υπερηχητικό αντιαρματικό πύραυλο, στέλνει η Αγγλία στην Ουκρανία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτόν τον υπερηχητικό αντιαρματικό πύραυλο, στέλνει η Αγγλία στην Ουκρανία (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το φορητό αντιαεροπορικό σύστημα Strarstreak είναι ένας πύραυλος μικρής εμβέλειας αλλά ταχύτατος. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον «ταχύτερο πύραυλο στον κόσμο» που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 4 Μach.

Σύμφωνα με το ethnos.gr η Βρετανική βουλή αποφάσισε να χορηγήσει τους πυραύλους αυτούς στην Ουκρανική αεράμυνα και όπως είπε ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μπεν Γουάλας αυτό γίνεται «Στο πλαίσιο χορήγησης αμυντικών όπλων στις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν καλύτερα τον ουρανό τους».

Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ικανό να καταρρίψει αεροπλάνο, ελικόπτερα και φυσικά UAV. Μπορεί να εκτοξευτεί είτε από κάποιο όχημα είτε ακόμη και από κάποιον άνθρωπο.

Ο πύραυλος (στην ουσία πρόκειται για τρεις διατρητικούς πυραύλους σε έναν) καθοδηγείται από το έδαφος με σύστημα λέιζερ και τα ποσοστά του είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά.

Πως λειτουργεί

Ο Βρετανικός στρατός τον έχει στο οπλοστάσιο του και τον χρησιμοποιεί από το 1997. Είναι κατασκευασμένος από βολφράμιο και μόλις προσκρούσει στο στόχο καθυστερεί κλάσματα του δευτερολέπτου να ενεργοποιηθεί δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους τρεις διατρητικούς πυραύλους να τον διαπεράσουν. Μετά γίνεται η έκρηξη και το βολφράμιο θρυμματίζεται προκαλώντας έτσι τη μέγιστη ζημιά στο εσωτερικό.

Αν και είναι πύραυλος εδάφους – αέρος, το Starstreak έχει δοκιμαστεί με επιτυχία και σε τεθωρακισμένα οχήματα. Εκτός από την μεγάλη του ταχύτητα (φτάνει τα 4.500 χλμ/ωρα) έχει και άλλα δυο πλεονεκτήματα. Δεν μπλοκάρεται από αντίμετρα και δεν μπορούν να τον πετύχουν άλλοι πύραυλοι.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα