Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑποκαλύψεις για το μοιραίο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Αποκαλύψεις για το μοιραίο τροχαίο της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Ο γνωστός παρουσιαστής και δημοσιογράφος Άντριου Νιλ αποκάλυψε ότι κάποτε τον προειδοποίησαν να μην μπει σε αυτοκίνητο με τον αείμνηστο Ντόντι Αλ Φαγιέντ, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα με το αυτοκίνητο του στο οποίο επέβαινε μαζί με την αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Σύμφωνα με το Reader.gr, o Νιλ, ο οποίος εργαζόταν για τον Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ ως σύμβουλος μέσων ενημέρωσης, δήλωσε ότι συνάντησε τον γιο του, γνωστό παραγωγό ταινιών Ντόντι μερικές φορές ενώ δούλευε για τον επιχειρηματία και μάλιστα έκλεψε το γραφείο του στο Λονδίνο όταν προσπαθούσε να ξεκινήσει μια εφημερίδα. Περιέγραψε τον Ντόντι ως «ευγενικό, ακόμη και γοητευτικό».

Ωστόσο, ο Νιλ λέει ότι τον εντυπωσίασε μια σκέψη που είπε κάποτε ένας συνάδελφός του για τον Ντόντι. Γράφοντας στην Daily Mail, ο Νιλ είπε ότι ο φωτογράφος του Τύπου Terry O’Neil του είπε να μην μπει ποτέ σε αυτοκίνητο με τον Ντόντι.

Το μοιραίο τροχαίο που σκότωσε την Νταϊάνα και τον Ντόντι

Ο Ντόντι Φαγιέντ πέθανε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα με την Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας το 1997. Το ζευγάρι είχε μόλις φύγει από το ξενοδοχείο The Ritz μέσω μιας πίσω εισόδου σε μια θωρακισμένη Mercedes-Benz W140 που οδηγούσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της ασφάλειας Henri Paul στις 31 Αυγούστου. Σύμφωνα με πληροφορίες, καταδιώκονταν από παπαράτσι όταν το αυτοκίνητο συνετρίβη στη σήραγγα Pont de l’Alma στο Παρίσι.

Η Νταϊάνα, ο Ντόντι και ο Πολ έχασαν τη ζωή τους από τα τραύματα που υπέστησαν κατά τη σύγκρουση. Ο σωματοφύλακας Trevor Rees-Jones επέζησε αλλά υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι. Η έρευνα των ενόρκων για τον θάνατο της Νταϊάνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Πολ οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και με υπερβολική ταχύτητα τη στιγμή του δυστυχήματος. Επέβαλε ετυμηγορία για παράνομη δολοφονία λόγω βαριάς αμέλειας στην οδήγηση από τον Πολ και τα επόμενα οχήματα των παπαράτσι.

Τι συνέβη λίγο πριν το τραγικό δυστύχημα

Γράφοντας για το δυστύχημα στη Daily Mail, ο Νιλ αναφέρει ότι η απόφαση να φύγει από το Ritz τη μοιραία νύχτα ελήφθη την τελευταία στιγμή, όπως και η απόφαση να ακολουθήσει διαδρομή μέσω του τούνελ. Έγινε αφού ο Ντόντι έπρεπε να πείσει τον πατέρα του να εγκρίνει το σχέδιο με την ασφάλεια του ξενοδοχείου. Ο Neil γράφει: «Σύμφωνα με τη μαρτυρία του ίδιου του Al Fayed σε μένα, κανείς δεν θα μπορούσε να παραμονεύει για να τους δολοφονήσει, αφού κανείς δεν ήξερε εκ των προτέρων τι επρόκειτο να κάνουν ή πώς θα το έκαναν. Στο τέλος, η πριγκίπισσα του λαού πέθανε με έναν τραγικό αλλά παράξενα πεζό θάνατο – από τα χέρια ενός μεθυσμένου οδηγού που έτρεχε πολύ γρήγορα. “Μπορούμε μόνο να αναρωτηθούμε αν τα τελευταία λόγια που άκουσαν οι επιβάτες του αυτοκινήτου ήταν ο Ντόντι να παροτρύνει τον οδηγό να πάει “πιο γρήγορα, πιο γρήγορα”».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα