Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΑποζημίωση 10.000 ευρώ για τον θόρυβο από το …καζανάκι

Αποζημίωση 10.000 ευρώ για τον θόρυβο από το …καζανάκι

Η επιμονή απέδωσε. Μετά από 20 χρόνια, ένα ζευγάρι Ιταλών που ζούσε στη Λα Σπέτσια, στην περιοχή της Λιγκούρια, στη βορειοδυτική Ιταλία, κέρδισε τελικά μια «δύσκολη» υπόθεσή του στο δικαστήριο: Είχαν καταγγείλει τους γείτονες ότι χρησιμοποιούσαν το καζανάκι στην τουαλέτα όλη τη νύχτα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ησυχάσουν, γράφει η εφημερίδα La Repoubblica. «Το δικαστήριο επιδίκασε στο ζευγάρι οικονομική αποζημίωση 10.000 ευρώ για την ενόχληση που υπέστησαν όλα αυτά τα χρόνια», γράφει η Ιταλική εφημερίδα.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε το 2003, όταν στο γειτονικό διαμέρισμα, οι ένοικοι έχτισαν μια νέα τουαλέτα σε παρακείμενο τοίχο, που εφάπτοταν με την κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού. «Η νέα εγκατάσταση προκαλούσε «αφόρητο» θόρυβο στο ζευγάρι, που κατέφυγαν στη δικαιοσύνη, αλλά πρωτόδικα έχασαν την υπόθεση.

Το ζευγάρι δεν σταμάτησε εκεί και άσκησε έφεση. Αυτή τη φορά, οι δικαστές αποφάνθηκαν υπέρ του ζευγαριού, θεωρώντας ότι η τοποθέτηση τουαλέτας δίπλα στην κρεβατοκάμαρά τους, ήταν «επιβλαβής για την ποιότητα ζωής σε ένα μέρος που προορίζεται για ανάπαυση» . Αυτή τη φορά οι γείτονες ήταν αυτοί που πήγαν την υπόθεση στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο όμως αποφάνθηκε τελεσίδικα υπέρ του ζευγαριού. Όπως αποδείχτηκε, ο θόρυβος από το καζανάκι, ξεπερνούσε κατά τρία ντεσιμπέλ τα νόμιμα όρια.

Οι δικαστές αιτιολόγησαν κυρίως την απόφασή τους με βάση την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, λέγοντας ότι υπήρξε «παραβίαση του δικαιώματος στην πλήρη και ελεύθερη απόλαυση των συνηθειών της καθημερινής ζωής» .

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιδίκασε στο ζευγάρι 500 ευρώ ως αποζημίωση για κάθε χρόνο ενόχλησης.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα